[ Joseph B. @ 20.02.2006. 21:41 ] @
Pre nedelju dana sam instalirao Kubuntu. Puno sam citao po raznim forumima ( kubuntu/ubuntu/elitesecurity) ali nisam uspeo da nadjem resenje za moj problem. Sada pisem sa WinXP, jer ne znam da se konektujem na internet preko linuxa. Opisacu proceduru konektovanja na WinXP, pa ako mi mozete pomoci, opisite kako bih trebao da uradim isto u Kubuntu. Hardware: Ethernet na mat. ploci (Abit NF7) pa AP SparkLan Wx-1590 , pa antena. U podesavanjima za LAN ukucam IP adresu, koja mi je staticna, i subnet mask 255.255.0.0 Kreiram konekciju kao Connect to internet using Broadband...gde u advanced izaberem "no encription allowed...@" i stikliram samo PAP i to je to u sustini.U TCP/IP settings ostavom "obtain IP adress automatically i Obtain DNS automatically" AP konfigurisem preko http gde podesim njegovu IP adresu i Gateaway. Kada se konektujem na internet, treba da ukucam username/password koji sam dobio od provajdera. Details za konekciju mi pise: Broadband WAN Moniport (PPPoE) vtkom IP Adress 82.208.253.104 Subnet Mask 255.255.255.255 Assigned by Service Provider Nadam se da neko razume sto sam napisao i moze da mi pomogne...Pa da ostavim ovaj Linux na masini, i posle polako da prestanem sa windowsom...Pozdrav. |