[ gjovano @ 21.02.2006. 15:37 ] @
Linkovao sam dve baze iz nekog programa za finansijsko racunovodstvo i komercijalu (program je pisan u Clipperu) u Access 2003 bez problema. Sta je problem ?
Polje "Datum" , kao i polje "Konto" u tabeli "ONALOG" (ONALOG.dbf) su formatirani kao text (umesto kao Date/Time i number), sto mi pravi totalni haos kad hocu u nekom queri-u da odradim sortiranje po datumu, odnosno u report-u izvrsim sortiranje po sedmici, mesecu, godini .... Kako da izvrsim formatiranje tih polja onako kako treba tj. da polje DATUM bude "Date/Time" a polje KONTO (i druga polja) budu tipa "number"!

Napominjem da mi Importovanje tabele nije resenje problema jer se tabela "ONALOG" azurura isuvise cesto tako da bi po ceo dan ispravljao gluposti!
[ izonic @ 21.02.2006. 19:24 ] @
Nemozes formatirati limkovane tabele, mozes samo u dbf-u sto naravno nemas mogucnosti.
Vecina programera u kliperu fatum pisu kao string.
Mozes formatirati polja u query-u.
Naravno ako je korektan upis datuma.
[ Zidar @ 21.02.2006. 19:42 ] @
Pogledaj Access funkcije CDate, Cint, Clng. Kao sto rece Zonic, napravi kverije koji se baziraju na linkovanim DBF tabelama, a u kverijima koristi Cdate, Cint, Clng itd. da konvertujes podatke u zeljeni data type, sto je mnogo jace nego formatiranje.
[ gjovano @ 23.02.2006. 12:27 ] @
Pretpostavljao sam ... Hvala na pomoći!