[ clandestino_bgd @ 21.02.2006. 19:15 ] @
Zdravo svima,
nalazim se u prilicno teskoj situaciji, obzirom da treba da se dogovorim oko necega o cemu nemam pojma, zato me zanimaju vasa iskustva. Unapred hvala.

Po vokaciji sam software inzenjer, radim sve i svasta, izmedju ostalog i web sajtove.
Zanima me sledece:
Ako osoba "Menadzer" pronadje posao i posle toga nema nikakvog udela u poslovanju sa klijentom, koje se sastoji od izrade web sajta i njegovog odrzavanja (placa se mesecno), koliki je uobicajeni procenat od ukupne zarade koji "Menadzeru" pripada u zemlji Srbiji.

Da li si taj procenat isplacuje jednokratno (prilikom naplate izrade sajta) ili i nakon toga prilikom svakog (mesecnog) odrzavanja?

Odnosno, koliko je razumno da ja kao "Izvodjac" dam "Manageru"?

Hvala puno jos jednom.

Pozdrav
[ spartak @ 22.02.2006. 13:00 ] @
Najcistija varijanta ti je ovo. Ti se preracunaj koliko para tvoj rad vredi/kosta, to jest koliko bi uzeo da taj manager ne postoji. Ako to dobijes, sta te briga koliko se on ugradio preko svega.

Mene sto se tice, ako ja uzmem svoju lovu, ne marim i da je taj posrednik (koji bre manager, sta on tu managuje) uzme jos toliko para, samo da ne smeta vise.

Sto se tice odrzavanja kasnije, moze da dobije para samo za ono sto on odrzava. Ako ce da ponovo akcijasi pa podgovara klijenta (ovcu) da pravi neke izmene (shishanje) onda i moze da uzima provizije.

U svakom drugom slucaju sa njegove (posrednika) pozicije to je hit&run kombinacija.
[ slnet @ 05.06.2014. 20:48 ] @
Ja dajem 30% svakome ko me preporuci klijentu. Mozda je to mnogo za tebe, ali ako gledas realno, da nema tog ko ti je nasao projekat ne bi ni ti zaradio pare. Opet sve zavisi koliko je to para, koliko imas vremena i koliko vec zaradjujes. Das coveku tako da budete oboje zadovoljni i uvek ce te ponovo iscimati.