[ JovanT @ 22.02.2006. 20:25 ] @
Pošto iz nekih razloga kolačići koje postavljam bivaju blokirani od strane nekih programa, rešio sam da session id prenosim preko URL-a. Prvo sam probao da uradim sledeće:

Code:

ini_set ('session.name', 'sid');
ini_set ('session.use_trans_sid', '1');

i nije radilo. Zatim sam dodao i ini_set (session.use_cookies, '0'); mada ni to nije pomoglo - linkovi ostaju nepromenjeni. Zato hoću da sve unutar "a href" tagova "prepišem" tako da im dodam SID. Pošto slabo stojim sa regularnim izrazima, zamolio bih vas da mi pomognete oko ovoga. Znači, hoću da sve oblika <a href="/putanja/do/necega/index.php/nesto/tamo">Naziv</a> bude zamenjeno sa <a href="/putanja/do/necega/index.php/nesto/tamo/?sid=broj_sesije">Naziv</a>.
[ Leftfield @ 23.02.2006. 06:13 ] @
<a href="nextpage.php?<?php echo strip_tags(SID); ?>
http://www.php.net/session
[ Nemanja Avramović @ 23.02.2006. 13:07 ] @
Vidis da covek nece rucno to da radi... dakle treba celu stranicu da ubacis u OB, i onda da odradis taj regexp replace (sto ja ne umem da uradim ) i onda da prikazes sve to... eto Samo jos neko u praksi da uradi to i gotovo (lol)
[ JovanT @ 11.03.2006. 18:56 ] @
Da, JaHvram me je u potpunosti razumeo. Ne želim da ja to ručno radim neko da PHP to odradi umesto mene. Mislio sam da napravim ovako nešto:

Code:
if (!$_COOKIE) {
  // obradi linkove
}

ali slabo stojim sa regularnim izrazima pa bih zamolio nekog da mi pomogne oko ovoga.
[ Br@nkoR @ 11.03.2006. 20:10 ] @
Nisam ni ja baš u najboljim odnosima sa njima, ali probaj npr. ovo:
Code:

preg_replace('/(href=\"([\w\.\-\/:]*)\")/', 'href="$2?sid='.session_id().'"', $string);