[ Grozdanic_Predrag @ 24.02.2006. 00:48 ] @
Moje pitanje nema mnogo veze sa OvisLink-om, ali definitivno moja oprema ima neki problem. Ljudi sa Tehnikom-a su mi rekli da je neki problem do moje opreme, kobojagi da je previse slab signal pa da zbog toga puca veza. Problem je poceo da se desava od pre dva-tri dana, kada skoro nenadano dolazi do gadnih problema na samoj konekciji. Moja oprema je Senao AP 2611-CB3 Plus (deluxe) i HyperGrid Antena 24dBi. Iako Senao Web konfigurator pokazuje da je komunikaciona snaga 53% internet je bio sasvim zadovoljavajuci i nije pucala veza. Od pre ta dva-tri dana, postoji konekcija ali DOS prozor sa komandom ping www.yahoo.com -t -L 16 (na primer) pokazuje da ne postoji vise taj server... Request timed out. O ovome sam vec pisao pod http://www.elitesecurity.org/tema/162697-Problem-sa-Wireless-om Ali sam krenuo pod novom temom da bi je videli i oni koji su imali problem sa OvisLink AP-om. Inace, imao sam dve mrezna karte iz labaratorijskih razloga. E sad da li je jedna od njih pocela da zeza ili se povampirio sam AP? Dok su bile dve mrezne kartice, jedna je imala stalno adresu 192.168.1.10 i tako sam mogao stalno da odem na Senao konfikurator i da se uverim u stanje komunikacione snage. A onda najednom od pre ta dva-tri dana, kad god sam trebao da izadjem na Senao konfikurator, AP se ponasa kao da nepostoji. Morao sam kompletno da resetujem AP, pa opet sve. Ali to nije resenje. Konekcija prema internetu je radila, ali samo nekih 15 sekundi do 1 minut. Danas sam izvadio onu jednu mreznu karticu i postavio sam VIA-nu za default sa IP adresom 192.168.1.20. Iz jednog DOS prozora sam pingovao AP ping 192.168.1.1 -t -L 4 i dobijao sam brzine manje od 1ms. Napravim ja konekciju i krenem opet, ali ping www.yahoo.com pokazuje da se opet negde gube paketi. Raskinem konekciju, i odem na Senao konfikurator, ali Explorer se glupira. Izbacuje kako nepostoji 192.168.1.1. Mislim, ovo je nemoguce. Morao sam da totalno opet resetujem AP i da iskljucim/ukljucim mreznu karticu. Sad imam tri DOS prozora. Prvi, ping www.yahoo.com -t -L 16 radi ali srednje vreme pristupa je negde oko 200ms i ima oko 6% gubitaka. Drugi prozor tracert www.yahoo.com radi, ali kao prvu adresu pokazuje 10.0.0.1, sto ne znam gde je uopste. U trecem prozoru je ping 10.0.0.1. Kad god se u prvom/trecem DOS prozoru dogodi Request timed out, onda se to isto dogodi i u trecem/prvom prozoru. Negde je kazano da su AP-ovi osetljivi na nestabilan napon. Moze li da bude to uzrok? Da li crkava nesto od moje opreme? Unapred zahvalan svima na razmatranju ovog problema. |