[ karas @ 24.02.2006. 09:34 ] @
Isprobavam Portable C++ Component Library za rad sa HTTP-om. Klijent konekcija radi ali imam problem sa slanjem parametara get i post metodom. Ako šaljem login podatke post metodom, npr. user="korisnik", password="lozinka", očekujem da mi Apache drugu stranicu a ne onu kojoj sam poslao login podatke, ali on mi vraća istu stranicu kojoj sam poslao parametre. Code: try { // napravi konekciju ka stranici index.php HTTPClientSession session("mysite.com"); HTTPRequest req(HTTPRequest::HTTP_POST, "/index.php"); // salji podatke na index.php req.set("username", "korisnik"); req.set("password", "lozinka"); session.sendRequest(req); // procitaj odgovor koji bi trebalo da bude main.html HTTPResponse resp; istream& rs = session.receiveResponse(resp); StreamCopier::copyStream(rs, cout); } catch (Exception& exc) { cout << exc.displayText() << endl; } Izgleda da server dobija loše HTTP zaglavlje poslate poruke jer se pojavljuju znaci koji nisu tekst. Sve lepo radi ako uradim preko browser-a (i get i post metodom). Ima li neko ideju u čemu je problem: loše korišćenje biblioteke, sama biblioteka pravi problem, nešto treće? |