[ ex-baccko @ 24.02.2006. 17:08 ] @
Kako da u svojoj bazi na svojoj formi napravim unos i promjenu lozinki
NP: stara lozinka*Nova lozinka*Nova lozinka = promjena lozinke sa MSG.dialogom o promjeni ili grešci lozinki,a koja bi se odnosila na cjelokupnu bazu pri startanju baze kao dialog sa vremenskim intervalom.dali ko zna možda ovo rješenje u V.B.Codu za Access.
[ rstevic @ 27.02.2006. 08:09 ] @
Prvo, ne savetujem ti da stitis bazu jer ima toliko alata koji razbijaju te lozinke da to apsolutno ne treba raditi (nema svrhe).

Drugo, ako si postavio aplikaciju tako da imas BacEnd i FrontEnd onda ovo oma smisla, naime ja to radim tako sto u Front Endu imam tabelu koja nije linkovana nego je tu u lokalu i koja se kod mene zove log_activeuser u koju ubacujem podatke o user-u koji se loguje na taj racunar odnosno onome koji pristupa aplikaciji sa te masine.

Trece, evo ti kod koji stoji kod mene iza dugmeta unesi

Private Sub unesi_Click()

If Not IsNull(Me.uname) And Not IsNull(Me.stari) And Not IsNull(Me.novi) Then

If DCount("username", "log_users", "username='" & Me.uname & "' and password='" & Me.stari & "'") = 0 Then
MsgBox "Neodgovarajuca kombinacija Username/Password!", vbExclamation, "Obavestenje"
Else
Dim StrSQL As String

StrSQL = "update log_users set password='" _
& Me.novi
StrSQL = StrSQL + "' where username='" & Me.uname & "' and password='" & Me.stari & "';"
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL (StrSQL)
DoCmd.SetWarnings True
MsgBox "Password uspesno promenjen!", vbExclamation, "Obavestenje"
DoCmd.Close
End If

Else
MsgBox "Unesite Username, stari Password i novi Password!", vbExclamation, "Obavestenje"
End If

End Sub

Nadam se da ce ti ovo pomoci.
[ mojeKorIme @ 27.02.2006. 09:33 ] @
a kako probiti tu lozinku
[ rstevic @ 27.02.2006. 13:04 ] @
Zavisi gde se drzi password koji se poredi sa onim sto se unese u formu za logovanje. Moze da bude u nekoj tabeli kao sto je u ovom primeru log_users i onda je mnogo lako odnosno treba samo pogledati tabelu koja se nalazi u BackEndu ili moze da se drzi u nekom drugom fajlu pa je onda mnogo teze jer u principu ne znas gde se nalazi i ne mozes bez toga da vidis kod. Ako imas aplikaciju u MDE formatu nema sanse da vidis kod pa je tesko.