[ slovas @ 12.11.2002. 11:32 ] @
Molim da mi preporucite literaturu za ucenje Pascal-a od samog pocetka.
Znam da ne bi trebalo Pascal, ali moram.

Hvala!
[ RooTeR @ 12.11.2002. 13:52 ] @
Ja ti preporucujem "Osnove programiranja u paskalu" od Milana Cabarkape . Inace , hte bih da te pitam zasto si rekao "znam da ne bi trebalo paskal" ?
[ slovas @ 12.11.2002. 16:50 ] @
Hvala puno za preporuku.
A sto se tice toga da li bi trebalo ili ne Pascal, mnogi mi rekose da gubim vreme i da je bolje da uzmem nesto naprednije, ali kako i rekoh moram bas Pascal.
[ Rapaic Rajko @ 13.11.2002. 11:49 ] @
Jako dobra knjiga (a sada teska za nalazenje) je bila "TurboPascal 6" od Stephen-a O'Brien-a. Tu ima i Pascal-a, i TSR programa, i handl-ovanja interapta...

Rajko

Isla je sa CD-om, medjutim, CD nije bitan.
[ jovanmal @ 13.11.2002. 12:55 ] @
Pascal je super jezik, daje ti osnovu da radiš u Delphi-ju koji je baziran na njemu. Osim toga, dosta je lak za učenje i kada njega savladaš, nećeš imati puno problema da pređeš i na nešto drugo. Pored knjige koju ti je naveo RooTeR, ja sam koristio i "Pascal priručnik" od Niclausa Wirtha, u izdanju Mikroknjige. Puno sreće!
[ Merjadok @ 13.11.2002. 15:05 ] @
Citat:
Rapaic Rajko:
Jako dobra knjiga (a sada teska za nalazenje) je bila "TurboPascal 6" od Stephen-a O'Brien-a. Tu ima i Pascal-a, i TSR programa, i handl-ovanja interapta...

Odlicna knjiga ...
Cini mi se da sam je video na jednom standu na sajmu, mada nisam 100% siguran. Kod Mikro knjige je nema
[ broker @ 13.11.2002. 16:14 ] @
Ma s literaturom za Pascal smo uvek bili slabi. Pored navdenih knjiga za ucenje su sluzili oš i umetci iz Računara... Takođe, originalni priručnici koji su dolazili uz Pascal su vrlo korisni ali ko to još ima? :)

Imao sam jednu sjajnu knjigu, slovenačko izdanje, priručnik za pascal u tvrdom povezu i ba onako debela. Imala je sve potanko objašnjeno što je trebalo. Nažalost, nekom sam je pozajmio i nikad je više nisam video.

[ hodac @ 13.11.2002. 23:31 ] @
Problem je sto vecina od navedene literature ne moze da se najde.
Zanima me gde moze da se najde ova knjiga "Pascal priručnik" od Niclausa Wirtha , posto sam sada prvi put procitao za nju.

U sustini verovatno je i tvoj profesor nesto izdao , ili uzmi skripte od nekog ko je redovan an predavanjima to ti je najbolje.
[ RooTeR @ 14.11.2002. 11:06 ] @
Ja imam tu knjigu kod kuce , i ako si u novom sadu mozemo da se dogovorimo pa da ti dam da fotokopiras
[ broker @ 14.11.2002. 12:35 ] @
Pascal priručnik se mislim još uvek nalazi u katalozima Mikro knjige i to po nekoj bagatelnoj ceni.

[ hodac @ 19.11.2002. 18:23 ] @
Ima u katalogu , ali nema da se kupi (bio na sajmu, i u knjizari).
[ Ilija Studen @ 20.11.2002. 15:39 ] @
Citat:
RooTeR:
Ja imam tu knjigu kod kuce , i ako si u novom sadu mozemo da se dogovorimo pa da ti dam da fotokopiras

Koju "tu knjigu" posto je spomnuto par njih.

Ako znas engleski onda otidi na www.marcocantu.com i skini Essential Pascal. Ili u nekom p2p programu trazi knjige o Pascalu. Ima ih gonila, a jedna od najboljih je ona koju Borland izdaje i isporucuje sa Dalphijem, ali je vise orijentisana na objektno orijentisanu verziju Pascala nego na proceduralnu.
[ da Vinci @ 10.08.2004. 21:20 ] @
Eh meni ne trebaju knjige za ucenje iz pocetka. U skoli sam naucio osnove sada mi HITNOOOOO trebaju zadatci da prosirim te osnove
[ bratovuk @ 13.03.2007. 14:17 ] @
Probaj sa ovim sajtom, bas je detaljan i vrlo koristan
http://www.devq.net/pascal/

pa na tutorials pa An introduction to Pascal programming (mirror) i krener od pocetka..
meni je dosta pomogao!