[ mukac @ 25.02.2006. 12:51 ] @
Evo napokon uspjedoh da se regujem i ja na Vash jako chitan i prachen sajt... Naime, pochetnik sam u ovom svemu... Poslagao sam neke ispite na Cisco acad., medjutim, sve shto poznajesh teoretski, u praksi je, mogu rechi, dosta drukchije... Kompjuteri i mrezhe su mi od malih nogu hobi, il bolje recheno opsjednutost. Nego da skratim... Zaposlio sam se u jednoj firmi kao Sistem Administrator. Nemam puno iskustva u ovome, ali imam chelichnu zhelju da sve nauchim i postignem... Firma ima ured u dva grada, a uskoro che otvoriti u josh dva. Htjeli bi da sve to povezhemo preko VPN. Detalje chu objasniti u sljedechim postovima ako bude potrebno i ako ovo krene. Znachi: Interesuje me ukratko shta mi sve treba od opreme, otprilike, ne morate cjepidlachiti i razgovarati koliko bi to moglo koshtati, vech neko optimalno rjeshenje. Firma ovdje ima oko 15ak mashina s koju su povezani preko Domain C., a u drugom gradu su povezani samo kao WorkGroup i imaju 10ak kompova. Takodjer che biti i u ostalim gradovima. Za pochetak shta trebam da skontam, o kupovini chega da razmisljam? OS mi je licenciran, kao i licence na D-C. Zamolio bih Vas da mi ukratko iznesete Vashe mishljenje o ovome, pa chemo detaljisati poslije. Hvana unaprijed!!! P.S. Gori mi pod nogama... ![]() |