[ mnemanja_ @ 25.02.2006. 18:10 ] @
| Nisam siguran da li postoji ova tema,ali...
Cuo sam da postoji takozvani "smedji sum",zvuk frekvencije 22,275 Hz jacine od 30 decibela koji te tera da....pa "ides u WC".Mislim da razumete sta hocu da kazem.
Zanima me da li je neko cuo nesto slicno i da li neko zna vise o tome?
Ja sam pomocu programa "NCH Tone Generator" proizveo ton frekvencije 22,28Hz.
Na engleskom ovaj ton je "Brown Note"...
[Ovu poruku je menjao mnemanja_ dana 25.02.2006. u 19:22 GMT+1] |
[ BeastMaster @ 25.02.2006. 18:27 ] @
Nije tacno, ne postoji takav ton.... bar po mythbustersima :)
[ smfilip @ 25.02.2006. 18:35 ] @
to je fazon iz South Park-a...poznati "G-Tone" :D
[ klichko @ 25.02.2006. 19:13 ] @
Citat: BeastMaster: Nije tacno, ne postoji takav ton.... bar po mythbustersima 
i po brainiacu.
Izgleda da je to uspelo samo Ericu Cartmanu 
[ acaradio @ 25.02.2006. 21:28 ] @
Citat: mnemanja_: Cuo sam da postoji takozvani "smedji sum",zvuk frekvencije 22,275 Hz jacine od 30 decibela koji te tera da....pa "ides u WC".Mislim da razumete sta hocu da kazem.
Zanima me da li je neko cuo nesto slicno i da li neko zna vise o tome?
Jao super, sad znam sta da radim kad me uhvati opstipacija 
[ chupcko @ 25.02.2006. 21:51 ] @
E to je istina, ja stalno slucam tu frekfenciju i idem bar jednom u wc, mora da je od tih tonova :).
Evo mali test, snimi sustanje na televizoru, ubaci u neku frekfetnu analizu i ako dovoljnu dugo trazis nacices bilo koju frekfenciju :). Dakle ko slusa sustanje na tv-u ...
Mislim stvarnooooooo, oce to ali samo ako legnes na zvucnik od 10^6 W ali mislim da bi u tom slucaju i ti malo poskakivao, a ne samo tvoj zeludac ili sadrzaj tvog zeludca (hm, malo falilo da napisem zeluca (takozvano nepostojano d)).
Nego ajde da se lepo propise da svaki korisnik stavi i svoje godiste, pa da znam da poruke dece ne citam :).
[ sasa022 @ 25.02.2006. 23:48 ] @
Nije ovo bas bez osnova sto mnemanja_ pita...
Znam da ovo ima veze sa nekim Teslinim eksperimentima....
( cilj ovog eksperimenta bilo je istrazivanje uticaja precizno moduliranih mikrotalasnih zracenja na funkcije mozga )
[ BytEfLUSh @ 26.02.2006. 11:58 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_note
@chupcko
Pokretač teme je u svom profilu uneo datum rođenja.
[ chupcko @ 26.02.2006. 21:09 ] @
Da da, ali ja bi zeleo filter da ne vidim uopste teme koje su postavila deca :)))).
Ajde jedno podpitanje, da vam neko kaze da postoji zuta boja koju kada vidite lepo se uneredite, da li bi ste poverovali ?
Pa ne bas jer ima raznih zutih naokolo, pa sigurno i te. E tako i ja kazem da naokolo ima raznih frekfencija :). uzmes recimo zicu i casu i, predjes casom po zici dok je okines, sigurno ces zakaciti gomilu frekfencija, zar ne :).
Uzgred skoro sam bas cuo kako neko prica da frekfencija od 40Hz ubija coveka :) Odmah sam se setio onih stari buseva koji se tresu bas ..., garant neki emituje frekfenciju od 40Hz :).
A sto se tice Tesle, sigurno je proucavao ono slaganje talasa, kao se bese zove :), stanes pored nekog saobracajnog znaka i malo ga dodirnes, i tako u nekom ritmu. Ako pogodis da sledeci put pogodis u trenutku kada je on na maksimumu amplitude u povratku a ti jos malo izvedes iz ravnoteze, brzo ce da se klima bas potpuno :). Bese je tesla napravio neki dinamo generator koji je tresao zgrade naokolo (bese cak i u seriji :)) ). E tako ko zna sta moze da se desi, ali to nije onda jedan ton nego bas jaka sila (cuo sam da ako bacis coveka sa 10 sprata moze da pogine :))) ).
Sve u svemu ajde Gojko, ozbiljno razmisli da se stavi neki filter na teme koje pokrecu deca :))).
[ smfilip @ 26.02.2006. 21:39 ] @
e,chupcko,aj da se kladimo da ako imas dovoljno jake zvucnike i ako ih pojacas do kraja,i prislonis na stomak da ces da se u*eres 
[ sasa022 @ 26.02.2006. 22:16 ] @
@chupcko
Sta imas protiv mladih posetilaca ?
Kako bi bilo kada bi tebe postavili u filter ?
Da li uopste znas kolika je moc zvuka ?
[ kovach @ 27.02.2006. 00:02 ] @
Cuo sam i ja za tu pricu o "smedjem zvuku"... cak sam cuo i da je tacna, ali to naravno ne mogu da tvrdim jer se ne secam gde sam to cuo niti da li je to proverena informacija... Licno, ne mislim da je nemoguce... e sad ako i jeste moguce, ne znam bas da li bi to bio zvuk toliko pristupacan nekoj relativno siroj populaciji ljudi koji se iole razumeju u ovu oblast...
Inace ne mogu da budem 100% siguran jer ne pratim tu emisiju pa da se tacno secam, ali cini mi se da su oni likovi u Brainiacu dokazali da je moguce, mada koliko je to zaista merodavno u to necu ni da ulazim (iako ima nekih ok fazona koje sam video u te 2-3 emisije koje sam odgledao :) )... ili je to jednostavno bila neka zaje8ancija na taj racun... ne znam, ali u svakom slucaju... prica se o tome, tako da ljudi ne bi trebali da iskljucuju mogucnost bilo cega CAK I U TEORIJI samo zato sto oni za to nisu culi... toliko...
Pozdrav...
[ EArthquake @ 27.02.2006. 02:48 ] @
gledao sam na myth busters o tom smedjem tonu
mit je busted , sto znaci da , bar po njima , to nije moguce
[ klichko @ 27.02.2006. 06:44 ] @
@kovach U Brainiacu su stavili garija na wc solju i pustili "brown noise", i gari nije obavio ono sto se ocekivalo  , a inace su pustili taj zvuk i u etar uz upozorenje gledaocima da budu blizu wc-a kada pocnu da pustaju, sto otprilike govori koliko su oni to (ne)ozbiljno shvatili. Inace to je otprilike naucna emisija zabavnog karaktera i oni nisu metodicni kao npr. likovi u mythbustersima vec im je na prvom mestu zaje*ancija, sto ne znaci da se ne moze nesto i nauciti gledajuci ih  .
@chupcko Tesla je bio napravio neku vrstu vibriratora na koji covek stane i onda ga celog protrese  , navodno se Marku Twainu to toliko svidelo da nije hteo da sidje dok ga nije poteralo u wc, a naprava s kojom je izazvao potres je radila po istom principu..
[ chupcko @ 27.02.2006. 08:44 ] @
MOC zvukaaaaaaaa, jel to ono kazes 666 i odma si prodao dusu djavolu bre :).
A nemam ja bas puno nista protiv mladih posetilaca, ali mi glupo da trosim vreme na decija pitanja :). Gde ima da se kupi jetpack i ovo :).
Dakle lepo na pocetku kaze: 30db, ne pricamo o tome da pustim 10^6 W ili na 120db :).
Ja samo kazem da zdravo razumski se ton te frekfencije nalazi u raznim sumovima :). I da ako tako posmatras nije bas jednostavno. Isto tako kazem da obicnim tonom od 440Hz (kamer ton, pored ostalog to je frekfencija onog tu-tu na telefonu) mozes da ubijes coveka, doduse ako pustis na ne znam koliko W ili ko zna kojom frekfencijom :). A i garantujm da struja od 220 na samo 50Hz moze da ubije coveka :)))).
Sve u svemu, postoji mnogo razlicitih nacina da se covek usere, kod mene je jos jednostavnije :), posto sam alergican na mleko :), ili drugacije receno ne varim ga ...
Ajde jel neko cuo jos neku genijalnu ideju, tipa da od frekfencije 440Hz ispadaju zubi :).
[ ton_majstor @ 27.02.2006. 09:57 ] @
Nije baš "brown tone", ali je za proterivanje:
Stanite ISPRED bubnjara, najdalje 3-4 metra i slušajte ga kada raspali. Od udara koje proizvodi kick ili noga ili bas-bubanj, posle 10 minuta će vam proraditi crevca, osim ako niste totalno beznadežan slučaj hroničnog zatvora... 
[ Fuzz @ 27.02.2006. 10:03 ] @
@ chupcko
Ajd` startuj klince da te nauce da se ne pise "frekfencija" :)
[ chupcko @ 27.02.2006. 11:30 ] @
Dzabe i da me nauce, ja imam disleksiju :))). Meni to sve isto zvuci :).
Pa dobro, to sve sa jacinom zvuka ima smisla :), To je masa, slicno bi se desilo i kada bi te neko udario u stomak :). Ili jos bolje pored bass pojacala od recimo 200 W, dosta da te zaboli zeludac :).
Ali u startnoj poruci pise 30db :), to definitno nije jak zvuk :), cak mislim da je dosta tih :).
[ yooyo @ 27.02.2006. 14:23 ] @
Ma dajte ljudi, sto se lozite... Kafa i cigara ujutro i garantovano ides na WC solju.
yooyo
[ sasa022 @ 27.02.2006. 16:04 ] @
@yooyo
Nemoj da se trujes.... Suve sljive su mnogo zdravije.
[ korišničko @ 23.06.2006. 10:51 ] @
moj korišničko je lepši ako vaš koričnočko.cartman korišničko 22.275 Hz korišničko na vaše pozmanky.ta ne???
[ caspedro @ 23.06.2006. 23:19 ] @
Kolk'o vidim, vi se ovde zajefrkavate na ozbiljne teme. Nema veze, al' ajd' malo ozbiljnosti i nema veze ko je koje godiste - i od juniora se moze dosta toga nauciti.
Molim vrsne poznavaoce zvukova i frekvencija za misljenja i iskustva u sledecem:
Koristim neki programcic Anti Mosquito - navodno emituje ton koji rasteruje komarce. Cini mi se da od tada imam primetno manje komaraca - ili mi se samo cini ??? Inace koristim AC97 i 2+1 zvucnike ako to ima neke veze.
[ apex @ 24.06.2006. 00:00 ] @
@caspedro
Da li mozda imas psa ili macku?
Nisam siguran ali izlaganje konstantnom zvucnom izvoru frekvencija preko 18KHz i ultrazvuku nije bas preporucljivo.
U svakom slucaju ako ti se desi da te posle duzeg boravka u sobi sa ovim programcicem pocne boleti glava - znaces zasto te boli
[ caspedro @ 24.06.2006. 00:12 ] @
Jest da me macak Maki nesto izbegava u zadnje vreme a ja se pitam sto. Glava me jos ne boli, ali radije bih trpeo glavobolju nego da se non-stop cesem i mlataram rukama. A tek da mi vidis zidove - ko' u "teksaski masakr motornom testerom'. Jel ti to ozbiljno o uticaju na zdravlje (moje naravno, bas me briga za macka) - mislim jel to strucno misljenje ili si samo nesto nacuo? Hvala.
[ apex @ 24.06.2006. 00:40 ] @
Jedan izvor
Citat: Continuous exposure to noise no louder than people shouting, over a period of years for 8 hours a day, 5 days a week can cause some degree of hearing loss
drugi izvor
Citat: Sounds louder than 80 decibels are considered potentially dangerous. Both the amount of noise and the length of time of exposure determine the amount of damage. Hair cells of the inner ear and the hearing nerve can be damaged by an intense brief impulse, like an explosion, or by continuous and/or repeated exposure to noise.
jos jedan
Citat: HOW NOISE DAMAGES HEARING
Noise-induced hearing loss seldom involves total hearing loss or deafness. However, the damage cannot
be repaired and hearing aids can do little good. Constant exposure to noise affects the inner ear. The first
sign of hearing damage is an inability to hear higher pitched sounds; with continued exposure to noise, the
ability to tell musical tones apart becomes impossible. Eventually, with continual exposure to excess
noise, the ability to hear normal conversation is impaired.
opet sve ovo je povezano i sa jacinom zvuka, tako da ako zvucnike ne 'odvrces', mislim da nema cega da se plasis.
Ali sa obzirom da ovi tonovi spadaju u ultrazvuk, posto ih covek ne cuje lako se moze desiti da ne obrati paznju na jacinu tona koja lako moze preci dozvoljenu granicu.
[ Nenad Vranjanac @ 25.06.2006. 23:24 ] @
pre je infrazvuk u pitanju.
[ Vole Domu @ 26.06.2006. 17:25 ] @
@chupcko: samo da ti kazem da si ... sto odgovaras 10 puta na temu koju bi da filtriras aj malo samog sebe isfiltriraj...
ja kad slusam malo duze lo-fi preview mp3-eve (dzabe na .ru sajtovima) pocne da me kida glava i zuji mi u usima...
[ vindic8or @ 28.06.2006. 10:41 ] @
aha, visoki nivoi zvucnog pritiska vrlo lako trajno ostecuju sluh. osetljivost na manje nivoe opada, i najveca frekvencija koju mozes da cujes se smanjuje.
znate koliko dugo smete da ostanete u klubu sa punim PA sistemom?
...
4 min! a onda bar 4 min pauze, ako hocete da kompletno sacuvate sluh.
[ EvilDwarf @ 22.07.2006. 21:52 ] @
jesi siguran da je u pitanju brown tone, a ne brown noise?
meni su poznati termini White Noise, Pink Noise i Brown Noise iz programa coolEditPro (sadasnji AdobeAudition)... sve te vrste noise-a tj shuma inace mozes cuti na radiu i tv-u i teshko da mogu izazvati takav efekat...
[ ton_majstor @ 23.07.2006. 12:17 ] @
Abre, braon-ton znači da ćeš "obraoniti" gaće, aman!
Znači, zvuk takve frekvencija i jačine, da se USEREŠ! Izvinite...
Dosada sam prošao mnogo toga, al' sam samo "piškao firnajs", tj. radovao se zvuku, svirci, organizaciji! Nisam se ukenjao-upišao nikada... ('ajde da priznam: zamalo na Fil Kolinsu zimus u Areni!)
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|