[ KiselinaXP @ 26.02.2006. 13:04 ] @
| Imam jedan veliki problem u VB aplikaciji. Na formi imam Text1 kada pokrenem program i probam sa kucanjem latinice, i ti slova Č ispadne e i gore strelica a za Ć ispadne ae spijeno. Kako bi mogao ovaj problem da rijesim. Hvala unapred... |
[ Marko_L @ 26.02.2006. 16:16 ] @
Podesi Textboxu svojstvo font da Script bude Central European.
[ davidbowman @ 19.03.2006. 00:08 ] @
Da se nadovežem sa moja dva problema:
1. Kako da dobijem naša slova kada koristim Menu Editor?
2. Hoću tekst iz TextBox-a da upišem u tabelu (Access). Umesto Č i ć u tabelu se upiše ono e sa crtom i ae spojeno. Kada podatak procitam iz tabele, i ubacim ga u ComboBox, takođe se vidi e sa crtom i ae ( Čikarić - Eikariae ). Script je podešen na Central Europian i u TextBox-u i u ComboBox-u. Ako u tabelu ručno unesem podatak, Access ga lepo zapamti (Čikarić), ali se u Combo boksu nakon čitanja Umesto č i ć vidi c (Cikaric). U tabeli mi je Data Type - Text, a Field Properties nisam dirao. Šta da radim?
Unapred hvala.
[ Aleksandar Ružičić @ 19.03.2006. 01:15 ] @
1. to ne zavisi od tvog programa vec od sistemskih podesavanja (desni klik na desktop->properties->appearance pod Item izaberi Menu i promeni fontu script na central european) to moze da se podesi preko apija ali nije lako a ja sad nemam vremena da malo istrazim po api-guideu da ti dam resenje ali verujem da mozes i bez nasih slova u meniju :D
[ davidbowman @ 19.03.2006. 08:13 ] @
1. Ma mogu ja bez naših slova u meniju. Proučiću sam api-guide kada budem imao vremena. A kao prvo hvala, sada znam šta treba da pogledam.
2. Ako neko zna šta bi trebalo da se prouči da bi se rešio moj drugi problem, bio bih mu veoma zahvalan na savetu.
[ KiselinaXP @ 21.03.2006. 16:20 ] @
Hvala Marko uspjeo sam sa tim.

Sada imam problem u DataReport sa nasim slovima, iako postavim na rptLabel i rptTextBox - Script: CentralEurope on mi ponovo neizbacije Č i Ć nego ih ponovo mjesa sa ae. Da li znate kako da taj problem resim. Hvala vam unapred...

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.