[ Boxon @ 27.02.2006. 00:20 ] @
| Imam Matsonic 8137C+ plocu i Athlon 1700+ XP, kao i GeForce MX 440 64MB graficku karticu. Vidio sam da je doslo vrijeme za unaprijedjenje sistema no u ovom trenutku sam novcano prilicno ogranicen. U sustini, zelio bih da mi sledeca ploca bude sa PCIe magistralom i da bude za 754 procesore (konkretno Sempron 3000+ 64-bit). U ponudi sam imao ove ploce:
- ASrock K8NF4G-SATA2 (GF 6100 aka C51)
- Gigabyte K8N-E nForce4-4x
E sada, fazon je sto bi mi ova ASRock ploca ustedila novac radi vec ugradjene AGP graficke kartice (koja doduse i nije nesto, ekvivalentna Radeon-u 9250 128MB) dok ne bih mozda nabavio ATI Gigabyte (Retail) X1300 Pro 256MB za PCIe podnozje koje ova ploca ima.
Ali Gigabyte je Gigabyte (ploca) i mozda bi mogla se duze nositi sa zubom vremena i tehnologije?
Zelio bih vase misljenje, sta mi preporucujete, da probam skupiti lovu da kupim sve troje od jednom (procesor, Gigabyte ploca + graficka) ili da uzmem samo procesor i ASRock plocu?
[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 27.02.2006. u 11:31 GMT+1] |
[ pctel @ 27.02.2006. 00:53 ] @
Ti i nisi neki igrac kad ti je MX do sada bila dovoljna, jedino ako si se "pod stare dane" resio ozbiljnije pozabaviti igranjem? :-)
Nemam neku preporuku u ovom slucaju. Gigabyte ima mogucnost 3Gb memorije a Asrock "samo" 2Gb, pa dobro razmisli hoce li ti jednog dana trebati treci. Sa druge strane, Asrock podrzava brzu komunikaciju sa SATAII diskovima, koja i nije bas toliko brza koliko se prica. Oba proizvodjaca daju po 2 godine garancije. Asrock ima samo 2 PCI slota, to je u principu dovoljno, modem i TV tuner, ne znam sta bi jos moglo da ti treba, ali ipak razmisli sta sve volis da guras u te slotove, da ti jednog dana ne zafali slobofan slot, Gigabyte ima jedan vise, pa ako ce ti trebati, onda izbor je jasan. Takodje, Asrock ima 2 mesta za SATA a Gigabyte 4, pa razmisli koliko diskova volis da drzis u racunaru. znaci, ploce su toliko razlicite da je izbor individualna stvar, ne moze se dati neka preporuka koja vazi za svakoga.
[ Boxon @ 27.02.2006. 03:35 ] @
Vise od jednog SATA disk-a mi sigurno nece trebati u masini, a vjerovatno ni vise od 2GB memorije dok je tog procesora i ploce (ah, kome treba vise?).
Trenutno imam 512MB RAM-a. Ta integrisana kartica zakine 128MB RAM-a, jel' tako? Ne znam da li ce u sustini biti neke velike razlike u odnosu na prijasnje stanje (slobodu) RAM-a, odnosno komfor u radu? I jos nesto, imam neki big-tower sa veoma kvalitetnim napajanjem, nadam se da nece biti problema pri ugradnji ASRock ploce u isti?
I, da, nisam neki igrac bas, ranije sam imao obicaj igrati igrice, danas samo igram NHL, NBA Live i FM.
[Ovu poruku je menjao Boxon dana 27.02.2006. u 04:36 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Boxon dana 27.02.2006. u 04:37 GMT+1]
[ pctel @ 27.02.2006. 03:39 ] @
Citat:
Boxon: Trenutno imam 512MB RAM-a. Ta integrisana kartica zakine 128MB RAM-a, jel' tako?
Tako je. Ako ne igras igrice, mozes joj dodeliti manje.
Citat:
I jos nesto, imam neki big-tower sa veoma kvalitetnim napajanjem, nadam se da nece biti problema pri ugradnji ASRock ploce u isti?
Zasto bi bilo problema?
[ miloskl @ 16.06.2006. 23:57 ] @
Ne znam da li si kupio plocu sa gforce 6100 grafikom, ali ja jesam. I sad imam problem GTA SA ne radi a recimo kum (dosta graficki zahtevan) radi. U cemu je trip. Pri pokretanju igre windows izbaci gresku.
Zahvalan za bilo kakvu ideju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.