[ IvanBeograd @ 27.02.2006. 14:24 ] @
Kako da odredim brzinu internet konekcije,ime konekcije,i broj koji je pozvan! Neki link,hint,...,bilo sta! Hvala puno na vasem utrosenom vremenu,poz! |
[ IvanBeograd @ 27.02.2006. 14:24 ] @
[ Miloš Baić @ 27.02.2006. 16:29 ] @
Ako ti zatreba detekcija interneta, možeš ovako... Ispišeš funkciju:
Code: FUNCTION Online : Boolean; VAR dwFlags : DWORD; BEGIN result := FALSE; If (InternetGetConnectedState(@dwFlags, 0)) and (dwFlags and 1 = 1) Then result := TRUE; END; Sad obradiš događaj npr. za Form1 - OnCreate i ubaciš jedan label (label1): Code: if Online then Label1.Caption:='Racunar je uspesno konektovan na internet!!!' else Label1.Caption:='Racunar nije uspesno konektovan na internet!!!' Nije ono što tražiš al možda ti bude interesantno... Pozzzz [ reiser @ 27.02.2006. 16:55 ] @
S' tim sto ova fja gore ne radi na svim racunarima (nece na nekim koji su u LAN-u itd), za razliku od ove : :)
Code: function IsOnline : Boolean; const FLAG_ICC_FORCE_CONNECTION = 1; var WSAData : TWSAData; begin result := FALSE; WSAStartup($101, WSAData); If inet_ntoa(PInAddr(GetHostByName(nil)^.h_addr_list^)^) <> '127.0.0.1' Then result := InternetCheckConnection('http://www.google.com', FLAG_ICC_FORCE_CONNECTION, 0); WSACleanup; end; [Ovu poruku je menjao reiser dana 27.02.2006. u 17:56 GMT+1] [ IvanBeograd @ 27.02.2006. 19:08 ] @
Ja sam to resio ovako :
Code: var Conect : DWord; begin Conect:= INTERNET_CONNECTION_MODEM + INTERNET_CONNECTION_LAN + INTERNET_CONNECTION_PROXY; if not InternetGetConnectedState(@Conect, 0) then ShowMessage('No') else ShowMessage('Yes'); end; Ceprkao sam po "WinInet"-u,po drugim sajtovima i nista, :( Ne da mi se da otkrijem kolika mi je brz internet. :) Najvise bi mi odgovaralo kad bi uspeo da pristupim svim tim opcijama,ime konekcije,brzina,broj koji se okrece(ako se okrece),... Hvala,na odgovoru! [Ovu poruku je menjao IvanBeograd dana 27.02.2006. u 20:10 GMT+1] [ IvanBeograd @ 27.02.2006. 19:27 ] @
Reiser ova poslednja funkcija sto si napisao nece da radi nesto,el treba nesto u uses da ukljucim?Cak sam gledao u helpu nema nista o tipu podatka TWSAData,ima jos neke greske.
Koristim Delphi 7,mozda zbog toga ? [ reiser @ 27.02.2006. 19:45 ] @
U uses dodaj WinSock, WinInet;
[ nikola.j @ 27.02.2006. 19:57 ] @
>
Jesi li probao preko performance monitora (tj performance counter-a)? Doduse ogranicen si na XP i mozda 2000. [ IvanBeograd @ 27.02.2006. 20:11 ] @
Nisam,iskreno ni ne znam sta je to,vidim da ima nesto u helpu,sad cu pogledam pa cu se javim!Hvala!
[ IvanBeograd @ 27.02.2006. 21:27 ] @
Nesto mi ne ide,nisam nasao nista u helpu,sto bi mi moglo pomoci!
U literaturi sam nasao samo perfomanse za baze podataka! [ nikola.j @ 27.02.2006. 22:07 ] @
>
Nije tako jednostavno, ali ni ti nisi izabrao lak zadatak ;) Kreni odavde: http://msdn.microsoft.com/libr..._performance_extension_dll.asp pa idi na torry i nadji Performance Data Helper API & Performance Counter Header Files for Delphi ili nadji u JEDI prevodima c header-a [ IvanBeograd @ 27.02.2006. 22:22 ] @
Hvala puno,sad cu pogledam!Poozzzz
[ IvanBeograd @ 28.02.2006. 13:19 ] @
Pogledao sam to sto si postovao od linkova,i skinuo sam sa torry-a one pas fajlove.To je ok,ali nikako da nadjem kako da odredim brzinu konekcije!
@Nikola.j Ako znas,nemoj jos da mi kazes,hocu da skontam sam! :) Evo u postu jedna komponenta,sa kojom se odredjuje neke zanimljive stvari u vezi modema!Mozda ce nekome zatrebati!Pozzz! [ nikola.j @ 28.02.2006. 13:46 ] @
>
Pazi. Ne znam ni ja napamet kako bi to islo. Predlozio sam ti preko performance counter-a, zato sto mi se tako ucinilo najlogicnije. Sustina je da zapitkujes sistem koliko podataka prolazi kroz mrezni adapter/modem, posto sistem vec za sebe odbrojava kolicinu poslatih i primljenih podataka. [ reiser @ 28.02.2006. 14:03 ] @
Da, ali sta se desava ako u periodu dok program proverava protok ne prodje ni jedan bajt kroz modem ?
Pokusaj da nekako nadjes onaj broj koji se prikazuje u Connection Status dijalogu (recimo 48.0kbps itd). A najlakse (mada i ne najpreciznije) ti je da proveris koliko podataka moze da prodje kroz modem u roku od n sekundi, pa da iz toga izvuces realnu brzinu konekcije. poz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|