A ja se ponadao da će mi neko pokloniti neku traku!
Vidi, prva stvar je ISPRAVAN, dobro naštelovan magnetofon sa barem 16 kanala. Širina trake barem 1 inč. Toga ima na prste jedne ruke u celom Beogradu. Mislim, ima ih više, ali nisu ispravni.
Ako to nađete, daj Bože da imate i NOVU, NOVCATU traku da sve to snimite, a da je EQ i BIAS uparen sa dotičnim magom. Samo u tom slučaju se isplati razmišljati o tome.
Daljnji proces je jednostavan. Kada završite snimanje na mag, kanal po kanal ili po grupama ili ODJEDNOM

prebacujete sve u kompjuter, na daljnju obradu. Od ulaza u komp, tj. preampa zavisi da li ste gubili vreme snimajući na traku ili ne. Ne verujem da ćete imati pristup nekom HIPER sistemu sa 16 cevnih preampa u top klasi, a bez toga ceo vaš trud visi u vazduhu...
Ne verujem da razmišljate o još jednoj stvari:
Kako OČUVATI sinhronizaciju tih recimo, 16 kanala NAKON prebacivanja u komp.
Ako ste prebacivali recimo dva po dva, na kraju cete imati osam grupa po dva kanala koji ni u ludilu nece svirati u sinku! Ne zaboravite da magnetofoni imaju malu, ali OBAVEZNU fluktuaciju brzine! HD to nema, tj. javiće vam se dosta problema koje ćete morati rešavati naknadnom montažom, a o faznim poremećajima da i ne govorim.
Citat:
cuo sam neke price da je bolje snimiti prvo u komp pa na mag. traku da se dobije toplina pa vratiti u komp/
To je radio Saša Habić na Van Goghu. Ako mi neko upre prstom GDE je to uticalo DOBRO na kvalitet zvuka, ima od mene džabe celodnevni lock-out u studiju!
Inače, bio sam blizu tada. Kao experiment - simpatično, ali Oliverova mixeta i skrndelj od magnetofona su OBEZVREDILI ceo trip.
Zasada toliko. Piši dalje.
O prednostima i manama analognog i digitalnog imate TOP-temu na forumu. Nemojte ovde.