[ borisha @ 13.11.2002. 12:41 ] @
da li neko zna sta je ono "K" u npr. KDE, kppp, kdiskfree.... da li je to neka skracenica ili tek tako... |
[ borisha @ 13.11.2002. 12:41 ] @
[ alex @ 13.11.2002. 13:03 ] @
KDE naziv je nastao kao pandan nazivu CDE (X Window GUI okruzenje na mnogim komercijalnim okruzenjima, Common Desktop Environment).
Sama rec K znaci "Kool" - The Kool Desktop Environment Procitati dokument: http://www.kde.org/documentation/posting.txt Pozdrav, alex. [ indy @ 14.11.2002. 11:28 ] @
Zar KDE nije K Desktop Environment?
"Why K? Because K is before L, since KDE is supposed to work on many other *NIX systems, not just Linux." Tako je glasio jedan citat koji sam negde procitao. E sad, ako su lagali mene, i ja lazem vas... [ random @ 14.11.2002. 12:52 ] @
Zapravo, originalno je Matthias Ettrich nazvao projekat "the Kool Desktop Environment", ali kasnije su to revidirali, pa su ostavili samo "K" (the K Desktop Environment), po principu "nek svako smisli značenje koje mu se sviđa". Dakle, K ima samo istorijsko značenje.
Na sličan način sam ja predlagao da elitesecurity preimenujemo u samo ES, opet bez posebnog značenja :o). Ponekad se za ime koje ti se u početku čini da je Kool, kasnije ispostavi da i nije baš tako Kool. [ alex @ 14.11.2002. 13:32 ] @
Procitaj dokument na linku koji sam ostavio u mojoj prethodnoj poruci, koja je dokument o osnivanju KDE projekta. Naslov projekta je:
"The Kool Desktop Environment" [ Goran Rakić @ 14.11.2002. 13:51 ] @
a K u kppp, knode,... je od onoga KDE. Znači ja napravim program koji koristi KDE i QT biblioteke, i onda ga nazovem kppp (pppd dialer za KDE)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|