[ iMiki @ 28.02.2006. 14:45 ] @
Kupio sam nov racunar koji je zapecacen zbog garancije a nisu mi isporucili drajveri za modem (ili bilo sta od modema, kutiju, knjizicu). Kako pronaci koji je model modema u racunaru bez otvaranja. |
[ iMiki @ 28.02.2006. 14:45 ] @
[ buljko @ 28.02.2006. 16:33 ] @
Najlakse ti je otici do njih. Zar to ne pise u racunu-garanciji?
[ unicorp @ 04.03.2006. 23:46 ] @
otidi na http://unicorp.sky.prohosting.com u rubriku driveri pa sistemski programi, tamo imas za downloadat everest, program za diagnostiku PCa, ispisuje tocno sve komponente u PCu (proizvodaca i model!)
Uzivaj... [ separator @ 05.03.2006. 01:00 ] @
Da, ali za modem u vecini slucajeva nece nista ispisati ako vec nisi instalirao drajvere.
[ zerocool_amx @ 05.03.2006. 12:41 ] @
Citat: iMiki: Kako pronaci koji je model modema u racunaru bez otvaranja. Instaliraj neki od programa za ocitavanje komponenti,moja preporuka je Everest. [ musicmaster @ 06.03.2006. 19:41 ] @
U tvom sluchaju odneti ili pozvati "letetjeg" servisera da ti reshi to.Neka ti da disk,prethodno instalira drjaver i ako kojim sluchajem trazi neku paru za muku zbog odlaska za teren,ti umesto shto tjesh da se uhvatish za novchanik,lepo prdni i nasmeshi mu se..... smeshi se tako dok ne izadje na vrata skroz zadovoljan.A posle toga mozesh instalirati EVEREST Ultimate ili home Edition.
[ mtraj @ 07.03.2006. 01:40 ] @
U principu, modem-driveri se naj-bolje/lakše/preciznije nađu pomoću serijskog broja/oznake, koji je napisan na samom čipu modema.
Pošto ti, zbog garancije, ne želiš da otvaraš kućište, možda bi bila dobra ideja da ga odneseš u firmu gde si ga uzeo i da ga oni otvore i tačno vide. O istom trošku ćeš moći i da napraviš "popis" svih ostalih komponenti, za neke kasnije "eventualije" kao što je ova sad. Edit: Zaboravio sam na sledeću mogućnost. Probaj da odeš na “Windows Update”, naravno, ako uspeš da nađeš prijatelja sa nekim alternativnim internet pristupom (ADSL, Wireless, Kabal), i da izabereš onu Custom opciju za update, pa pogledaš Hardware “ponudu” (treća po redu) koju budeš dobio. Možda će WU pravilno identifikovati modem i ponuditi, barem, neki generički drajver. A posle, nakon identifikacije modema, će sve biti puno lakše. ![]() [Ovu poruku je menjao mtraj dana 07.03.2006. u 03:15 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|