[ zrnoo @ 01.03.2006. 17:50 ] @
pozdrav, imam jedan mali problem, a vidim da se ti razumem u php i mysql....pazi o cemu je rec: imam recimo kategoriju "automobili" i ona prikazuje listu modela automobila. E sada na svakom modelu php automatski generise link po nazivu npr... detalji.php?tip=mercedes" . Kada ja kliknem na recimo pomenuti link, otvorimi se nova strana pod nazivom detalji.php i u njoj svi podaci o modelu "mercedes" e sada U gornjem delu se nalizi forma za upis komentara, a u dodjim lista svih komentara. E sada lista radi normalno, ali imam problem sa upisom. Kako ja sada u tabelu "KOMENTARI" da pored njegovih redova (koje znam da upisem i radi) KomentarID, Ime, Email, Tekst_komentara ... upisem u polje "TipID" naziv mercedes (koji se takodje nalazi u drugoj tabeli 'automobili' gde se i generise). Znaci meni sve radi ali ne znam samo kako da pored osnovnih polja upisem u polje tipID naziv id druge tabele....meni je znaci 'tipid' spoljni kljuc(on se automatski generise u tabeli automobili). Mislim ja sam to resio da umesto naziva koristim njihove redne broje (koji se automatski generisu), nego sam tebi ovako opisao da bi me bolje svhatio... nadam se da me otprilike razumem sta hocu da kazem i nadam se da mi mozes u nekom kratkom roku odgovoriti unapred sam ti zahvalan Vule ----------------------------- evo i primera AUTOMOBILI tipid (primarny kljuc auto_increment) naziv cena ...itd KOMENTARI komentarid (primarny kljuc auto_increment) tipid (primary key) ime tekst_komentara ..itd [Ovu poruku je menjao zrnoo dana 01.03.2006. u 18:51 GMT+1] |