[ Megaspark @ 03.03.2006. 11:47 ] @
Pozdrav svima, Code: adoPrimaryRS.Open "insert into Imovina (NabVr) values ( " & Text6.Text & " )", db, adOpenStatic, adLockOptimistic Imam jedan problemcic koji zasigurno nije tako strasan al nisam pametan sta raditi. Pri unosu podataka u bazu koristci gore napisani kod, ne unosi mi decimalni broj koji mu napisem, nego ga zaokruzi. Znaci, ako unesem 123.56 program u bazu unese 124. Pri unosu moram koristiti tocku ( . ) a ne zarez ( , ), nije mi bas logicno al to je manje bitno ( iako bi bilo jako dobro da prihvaca i da se moze koristiti i zarez ). Pokusao sam sljedece kombinacije, al nisu dale dobar rezultat. Code: adoPrimaryRS.Open "insert into Imovina (NabVr) values ( Format(" & Text6.Text & ",2) )", db, adOpenStatic, adLockOptimistic I ove kombinacije: FormatNumber(" & Text6.Text & ",2) i ovako nekako Format(" & Text6.Text & ","0.00") pri cemu javlja sintax error i ovako Round(" & Text6.Text & ",2). i razne kombinacije al nista. Ako zaokruzivanje napravim najprije u TextBox-u, on zaokruzi al javi error za sql. U bazi podataka je polje postavljeno na broj i na 2 decimale, i kada bazu (koja je u Accessu napravljena) otvorim u Accessu on mi pokaze 124,00. Znaci da baza valja, da ona dobro prikazuje, odnosno da je greska u mojem programu. Mozete li malo pomoci? Puno hvala. |