[ dr_t @ 03.03.2006. 16:41 ] @
kupio sam mp3 player s 512 memorije i sad razmišljam o kupnji dodatne memorije a moje je pitanje koju da uzmem sd ili mmc? player podržava obje kartice, cjena je jako slična... koja je bolja? zašto?
[ Backy @ 03.03.2006. 20:28 ] @
ja bih izabrao sd, iako ne znam zašto... imam utisak da su brže...

e sad treba imati u vidu da MMC znači MultiMedia Card i da je samim tim verovatno prilagodjenija nameni za koju ćeš je ti koristiti (je l' da da mp3 spada u multimediu? :P)
[ calexx @ 03.03.2006. 21:13 ] @
Meni deluje da su nekako slične, čini mi se da će svaki uređaj koji prima SD da prihvati i MMC dok oni koji primaju MMC neće moći i SD. Mislim da SD ima neke napredne funkcije tipa sigurnost i slično. Ja sam uzeo MMC pošto moj telefon prima samo njih a digitalni aparat koji povremeno uzmem guta obe vrste.
[ milut @ 04.03.2006. 10:41 ] @
Citat:
calexx: Meni deluje da su nekako slične, čini mi se da će svaki uređaj koji prima SD da prihvati i MMC dok oni koji primaju MMC neće moći i SD. Mislim da SD ima neke napredne funkcije tipa sigurnost i slično. Ja sam uzeo MMC pošto moj telefon prima samo njih a digitalni aparat koji povremeno uzmem guta obe vrste.

Upravo tako, SD imaju prekidač kojim mogu da se "zaključaju", dok su MMC širi standard jer mogu da ih koriste MMC kao i SD uređaji, dok će SD biti upotrebljive samo u uređajima namenjenim za SD.
Ako uzimaš karticu većeg kapaciteta, onda je bolje da obratiš pažnju na brzinu, nego na tip (MMC ili SD)
[ Daniel011 @ 06.03.2006. 20:32 ] @
I ja sam na svojoj SD kartici primetio prekidač, ali izgleda ili da ne radi, ili da nema nikakvu funkciju? Na google-u sam nalazio da je taj switch i "write-protect" i "erasure-prevention", ali ja sa oba položaja tog prekidača, dok je kartica u fotoaparatu, mogu i da pravim nove snimke i da brišem stare. U čemu je štos?

Osim toga, nijedan od položaja dotičnog prekidača nije označen, tako da i ne znam koji je položaj za šta. Na slici koju prilažem, koji položaj (1 ili 2) odgovara za lock, a koji za unlock?
[att_img]