[ DART_VEJDER @ 03.03.2006. 20:48 ] @
moze li mi ko objasniti sta ovo znaci, zasto se desava i kako popraviti ovo: stavio sam jedan ADOConnection, ADOTable, Datasource i DBGrid, povezao sve to fino, sacuvao projekat i kada pokusam iskompajlirati ili "build all projects" javlja mi ovo... Citat: [Linker Fatal Error] RLINK32: Error opening file "C:\putanja do projekta...\UNIT1.DFM" i to mi se desava vec 3 puta zaredom!!uopste ne mogu nista raditi dalje zbog toga... da mi nije poceo "rikavati" borland?? :-) cisto da pomenem kad pricam o cudnom desavanju kod borlanda: u zadnje vrijeme desava mi se i ovo : nece da mi poveze dva stringa, npr. AnsiString a= Edit1->Text + "," + Edit2->Text + ","; koliko mi se cini (mozda grijesim) - ovo bi trebalo raditi...?? to nece da mi ovo odradi u mnogo slucajeva...moram onda staviti AnsiString a= Edit1->Text + AnsiString(",")+ Edit2->Text + AnsiString(","); zasto se ove dvije (pogotovo prva) stvari desavaju?? e,da... prilikom sacuvavanja projekta ili pokusaja kompajliranja u folderu mi se pojave i neki fajlovi koje prvi put vidim... ako bi nekom pomoglo da vidi kako mi folder gdje se nalazi projekat izgleda, stavio sam mali screenshot... |