[ tiranin @ 04.03.2006. 20:04 ] @
| U kodu Code: <?php $akcija = 0; // ovo mi pravi problem $vrsta = 0; // ovo mi pravi problem if(!isset($_SESSION["akcija"])){ $_SESSION["akcija"] = 0; } if(!isset($_SESSION["vrsta"])){ $_SESSION["vrsta"] = 0; } if(isset($_SESSION["akcija"])){ $akcija = $_SESSION["akcija"]; // ne pregazi ga } if(isset($_REQUEST["akcija"])){ $akcija = $_REQUEST["akcija"]; $_SESSION["akcija"] = $akcija; } if(isset($_SESSION["vrsta"])){ $vrsta = $_SESSION["vrsta"]; // ne pregazi ga !? } if(isset($_REQUEST["vrsta"])){ $vrsta = $_REQUEST["vrsta"]; $_SESSION["vrsta"] = $vrsta; } ?> kada imam prve dve linije, a u php.ini je register_globals setovan na ON, onda mi se gube vrednosti iz sesije. Zapravo, dodeljivanja iz prve dve linije se odrade, a vrednost iz sesije im se ne dodeli kasnije. Ako te dve linije izbacime sve radi kako treba. U cemu je trik ? Citam kod red po red i po mojoj logici vrednost iz $SESSION["vrsta"] bi morala da se upise u promenljivu $vrsta, i isto za $akcija. Kada je register_globals setovan na OFF sve radi kako bi se ocekivalo. Dodajem ceo testsesija.php |