[ rapidlord @ 06.03.2006. 11:20 ] @
Dali se protok pri Broadcast-u povecava sa brojem usera koji slusaju radio stanicu, to jest, ako je radio 64K za 10 slusalaca se mora obezbediti , 640K a za 100 6400K , ove cifre mi deluju malo prevelike , sta ako ima par hilljada slusalaca?

Ili je protok uvek 64K , a paketi se kasnije multipliciraju li nesto slicno ??
[ Buvche @ 06.03.2006. 11:32 ] @
Po logika bi trebalo da se emituva samo 64k a i imeto Broadcast go ukazuva istoto. E sea ako bide on-demand radio ne znam kako bi idelo toa.
[ biotech @ 06.03.2006. 11:38 ] @
ako emitujes radio preko shoutcast-a,sve ono sto pustas iz winamp-a se uploaduje na neki shoutcastov server sto omogucuje neku vrstu bafera...inace ja kada sam se zezao sa tim imao sam mogucnost od 32 coveka istovremeno da mogu da slusaju radio.
[ xtraya @ 06.03.2006. 12:17 ] @
shoutcast treba stavljati na linux i ako je heavy load onda obavezno bez ijednog procesa viska u sistemu da ne bi pucao sc_serv proces

najbolje bi bilo dobacivati stream serveru koji je u dedicated varijanti negde na inostranom linku (od vas ide samo 1 source stream a onda se sa dedicated servera shiri prema slusaocima)

realno oko 15-ak slusalaca funkcionise na 1 Mbit u 64kbit/mono rezoluciji

naravno ono sto je najlepse je rebroadcast funkcija kada sc_serv uzima stream od drugog sc_serv-a i shiri ga dalje (ako recimo uzmete jos jedan dedicated server)

ima cak i mogucnost da rezervisete bandwidth za odredjene adrese

ma super stvar svakako, u novoj verziji funkcionise i video streaming (googlajte i trazite NSV)

[Ovu poruku je menjao xtraya dana 06.03.2006. u 13:22 GMT+1]
[ acatheking @ 06.03.2006. 12:38 ] @
Ja sam se igrao sa nekim stream serverom za video. Posto je radio u multicast-u, koliko god usera da se istovremeno nakaci (probao sam sa 5), bandwidth je uvek bio isti, mereno za jednog i mereno za svih 5 korisnika.
[ xtraya @ 06.03.2006. 19:46 ] @
za multicast ok, ali za unicast nece to bas moci tako