[ pegabend @ 06.03.2006. 15:31 ] @
Koristim Operu browser duže vreme pa bih voleo i da nastavim.Ali,imam problem kako da zaustavim neželjene reklame koje me bombarduju nepodnošljivo i svakodnevno.Da li neko zna pouzdano i provereno šta od programa za zaštitu od pop-upova i bannera radi u Operi.Ako zna molio bih za pomoć!!!
[ lonelyrider_44 @ 06.03.2006. 18:45 ] @
Koju verziju Opere koristis?Ja imam najnoviju(zvanicnu, 8.52) i radi solidno, doduse propusti tu i tamo poneki popup ali sasvim u granicama dozvoljenog, iako nisam uspeo da provalim da li ima negde opcija da ti sam markiras sajt kao popup, i da ga zabranis...
Probaj Operu 9 preview 2, tamo bi trebalo da je to malo bolje uradjeno...
poz
[ bukins @ 06.03.2006. 21:19 ] @

Ja koristim Operu 9 Beta 2 (mislim da je poslednja verzija) i koliko sam primetio nema nekih velikih promena po pitanju blokade pop-up prozora. Kod mene je podeseno da blokira samo nezeljene pop-upove i kao sto lonelyrider_44 rece poneki ipak izbegne tu blokadu ali je to vrlo mali broj.Postoji i opcija da blokiras sve pop-upove pod Tools/Quick Preferences (ili F12) ali ja je ne koristim pa ne znam koliko dobro radi svoj posao. A sto se tice opcije da ti sam odredis koji ces da blokiras to mozes odraditi u Tools/Advanced/Blocked content.
[ lonelyrider_44 @ 06.03.2006. 21:31 ] @
Te opcije nema u Operi 8.52.A da te pitam nesto Buckins, jel imas kompu instaliran sp2?posto, cuo sam da Opera 9 zahteva service pack 2. A ja ga bas ne volim pa bih ako mogu da izbegnem...a hocu operu 9, samo sacekacu finalnu verziju pa da znam ako je neophodan, da se pripremim psihicki za sp2...
[ bukins @ 07.03.2006. 17:57 ] @

Da. Imam SP2 (licencirani) i redovno skidam update. Mada ne znam da li je potreban za Operu.
[ old @ 07.03.2006. 22:14 ] @
F12, pa u vrhu menija se bira tretman pop-up prozora, u svim značajnijim verzijama opere.

Ja sa 8,5 nemam problema uopšte, tj. ne pada mi na pamet da koristim dodatni bloker.
[ lonelyrider_44 @ 07.03.2006. 23:39 ] @
Taster F12 ne pruza mogucnost markiranja neke strane kao popup-a, ves samo ono sto je ovde cini mi se vec receno...
[ R A V E N @ 19.03.2006. 16:59 ] @
Citat:
pegabend:... Ali,imam problem kako da zaustavim neželjene reklame koje me bombarduju nepodnošljivo i svakodnevno. ...

Meni se čini da ti uopšte nisi aktivirao opciju za blokiranje pop-upova...ili su to pop-upovi realizovani u nekoj neviđenoj tehnologiji?!!:-O

Što se tiče blokiranja bannera unutar same stranice,to će biti relizovano u Operi 9.Već je ubačeno u preview Opere 9,ali jako loše radi.

Citat:
lonelyrider_44: ... iako nisam uspeo da provalim da li ima negde opcija da ti sam markiras sajt kao popup, i da ga zabranis... ...

Blokiranje cijele stranice....isto tako Opera 9.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 19.03.2006. u 18:11 GMT+1]
[ R A V E N @ 19.03.2006. 17:17 ] @
Citat:
bukins:... Postoji i opcija da blokiras sve pop-upove pod Tools/Quick Preferences (ili F12) ali ja je ne koristim pa ne znam koliko dobro radi svoj posao. ...

To nema veze sa odabranom opcijom,nego do tehnologije realiziranja pop-upa.Neki pop-upovi su relizirani preko čistog PHP-a,čini mi se,a ne preko JavaScripta,itd.

Prema tome,ako se i izabere ta opcija,oni pop-upovi koji su i prije prolazili prolaziće i dalje...međutim neke stranice, napravljene da se otvaraju u pop-up koji je Opera sposobna blokirati,neće se otvoriti,čak i kada hotimično klikneš na njih.