[ vekica @ 06.03.2006. 22:18 ] @
| a da ne koristim queryString
znaci (pseudo kod by me :) )
1.akcija
2. labelPoruka.text = ubaceno
3. response.redirect
i meni ne ostane ova poruka. napominjem da posle toga nigde nije menjana vrednost ove labele
p.s. procitaj prvu liniju. jel ima drugog resenja?
|
[ bunker @ 07.03.2006. 02:09 ] @
Code:
labelPoruka.text = ubaceno
to bi trebalo da ubacis u Page_Load
[Ovu poruku je menjao bunker dana 07.03.2006. u 03:09 GMT+1]
[ ntadic @ 07.03.2006. 11:47 ] @
Ne kontam. Preformulishi pitanje. Napisacu ti moje vidjenje rjeshenja problema, mada nisam bash shvatio koji je problem u pitanju (budi malo detaljniji drugi put).
Response.Redirect(string url) je metoda za redirektovanje sa jedne strane na drugu. I na kojoj stranici ti je ta labela?
Ako je na onoj na kojoj pozivash redirekciju, normalno je da se nece vidjeti zato sto si vec otisao na drugu stranu. A ako je na ovoj drugoj onda na njoj moras da prikazes label. A vrijednost mozes da proslijedis preko sessiona. Ako ne znas kako se radi sa sessionom, eve ti:
strana1 kod:
this.Session["kao"] = "jes/nije uspjelo";
Response.Redirect("strana2.aspx");
strana2 kod:
//ovo ide u onload
if(this.Session["kao"]!=null){
label1.text = this.Session["kao"].ToString();
}
[ vekica @ 10.03.2006. 21:07 ] @
hvala ntadicu na odgovoru...
ipak je najjednostavnije uraditi redirect (na tu istu stranicu) i odatle citati parametar.
a session nije prihvatljiv u aplikaciji na kojoj radimo jer se u njemu cuvaju userID i jos neki vazni podaci pa bi bilo debilno ubacivati u aplikaciju neki nebitno string polje.
ipak kao ideja stoji
@bunker: pa to se i radi u onLoad... ali kasnije tacnije na postBAck ja mu proverim da li je proslednjen parametar i ako jeste ehstrahujem ga iz url i upisem u labelu
u svakom slucaju hvala
[ Dejan Vesic @ 12.03.2006. 23:26 ] @
Citat:
vekica: a da ne koristim queryString
p.s. procitaj prvu liniju. jel ima drugog resenja?
1. Preko Session-a
2. Preko Cookies (ostaviš poruku u Cookie)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.