[ Tomju @ 07.03.2006. 06:23 ] @
Kako da u QReportu stavim sliku za background ? Kada stavim obican image na report sliku ne prikazuje. Trebalo bi da su ostale komponente providne. Kada postavim njihov color na none postanu crne.

hvala
[ Tomju @ 09.03.2006. 06:41 ] @
Mozda nisam bio dovoljno jasan

Kada stavim QRImage na bilo koju traku slika se prikazuje, a kad je stavim direktno na report ne. A meni bas to treba. U QR 4 postoji backimage control u properties. Lici mi na to sto mi treba ali nisam siguran.
[ johnnie @ 10.03.2006. 00:20 ] @
QR formira report pre preview-a, slicno kao formu...
Znaci pre nego sto uradis
Code:
Qrep1.preview
moras da mu iz koda dodelis promene koje hoces, npr
Code:
qrep1.image.loadfromfile ....
pa tek zatim
Code:
Qrep1.preview
[ Tomju @ 10.03.2006. 22:16 ] @
Ako si mislio na ovo:
quickreport4.Image.LoadFromFile('d:\cvet\sl.jpg');
nece da moze

a ako si mislio na :
quickreport4.qrImage2.picture.LoadFromFile('d:\cvet\sl.jpg');
to moze ali n prikazuje opet nista. A to je isto kao kad ucitam odmah sliku u komponentu QRimage.
Problem je u tome sto ako komponentu sa slikom postavim na bilo koji band ima je u preview-u, ali ako je postavim na sam qreport u preview-u nema nicega. Itso se desava i sa shape-om. Za shape sam nasao da treba promeniti pen.mode na pmmask, ali ni to nije pomoglo.
[ martinj @ 11.03.2006. 11:53 ] @
Verovatno ne moze zato sto band sam po sebi nije transparentan, odnosno kad stavis neku kontrolu na report pa band preko nje, kontrola se ne vidi...
[ Tomju @ 11.03.2006. 15:51 ] @
Ne, mislim da nema veze sa tim. Probao sam i sa transparentnim bandovima ali nije pomoglo. Cak i kad sliku pomerim ispred svih ostalih komponenti isto se desava.