[ Virked @ 07.03.2006. 11:03 ] @
Resio (citaj dosao do malo para a i dial-up me izludjuje) da konacno predjem na wireless pa mi je potrebna preporuka za kupovinu AP-a i kartice, naravno da se moze nabaviti u Bg-u. Zivim na prvom spratu i svuda oko mene su zgrade pa sam se malo raspitao i rekose mi da mi treba AP koji bi stavio na krov zgrade. Inace moja zgrada ima 6 spratova. U mojoj blizini imam 2 predajnika (za koje znam) koji su daleko vazdusnim putem od moje zgrade 50-100 metara.Znaci, kad bi stavio antenu na krov imao bih opticku vidljivost ka provajderu. Ako moze neko da mi preporuci konkretan model AP-a i kartice a za kablove i antenu cu se nekako snaci. Budzet je maximalno 100 evra. Ne treba mi neko ludilo od opreme, treba samo da radi.Nista vise a ni manje. Standard opreme koji zahteva provajder je IEEE 802.11.b Maticna ploca u mom racunaru je MSI KT4V. Svaki savet je dobrodosao!!!! Napomena: pojma nemam o wireless-u a ni o opremi. Gledao sam cene na <mod: uklonjena reklama> u ali nemam pojma sta valja i sta ce mi zavrsti posao. Na nekim forumima preporucuju TP LINK / TL-WR542G 54Mb/s / Wireless Router 4 port 10/100 / Atheros koji je oko 70 evra a to mi je malo mnogo para ali ako vredi stisnucu se malo. [Ovu poruku je menjao broker dana 07.03.2006. u 18:29 GMT+1] |