[ Ivan Dimkovic @ 17.11.2002. 12:17 ] @
Evo malog review-a "procurele" alpha verzije novog Windows-a (codename: Longhorn) http://www.winsupersite.com/reviews/longhorn_alpha.asp |
[ Ivan Dimkovic @ 17.11.2002. 12:17 ] @
[ Mihailo @ 17.11.2002. 16:22 ] @
Koliko znam, Longhorn izlazi tek 2005., tako da će doživeti mnogo izmena do tada. U svakom slučaju, lepe slike, šta će biti ispod, videćemo ;)
Kad smo već kod novih Windowsa, u familiju .net servera (čiji je izalzak pomeren za prvi kvartal 2003.) uključen je .net web server, što je zanimljivo obzirom da se do sada IIS dosta jadno pokazao. [ Trunks @ 18.11.2002. 00:36 ] @
Seti se alpha verzije Whistler-a i pogledaj sada XP.
Zanimljiv je u svakom slučaju. Nadam se da je samo codename Longhorn, i da će finalni naziv biti drugačiji. [ -zombie- @ 18.11.2002. 03:49 ] @
bash sam se razocarao. nema ni T od 3-D user interfejsa, koji se najavljuje za novu verziju (6.0) windowsa... (znate ono, kao u SF filmovima ;)
[ Mihailo @ 30.11.2002. 15:02 ] @
Još malo o novom Windowsu:
http://seattlepi.nwsource.com/business/97709_longhorn29.shtml Inače, izgleda da NTFS ide u penziju, a novi FS se zasniva na SQL DBMS-u. [ Ivan Dimkovic @ 30.11.2002. 17:01 ] @
Trebace dosta vremena da se to istestira i debaguje - 2004 mi deluje kao vrlo optimisticka procena :)
[ caiser @ 30.11.2002. 21:54 ] @
Ma pustiće to oni, čak i ako ništa ne valja.
[ Shadowed @ 05.06.2003. 15:44 ] @
Citat: -zombie-: bash sam se razocarao. nema ni T od 3-D user interfejsa, koji se najavljuje za novu verziju (6.0) windowsa... (znate ono, kao u SF filmovima ;) Jeste da je malo starija tema al' citao sam nesto o Longhornu sad na netu pa da dopunim malo. Sto se 3D UI-a tice nece to biti neke kerefeke kao u "hakerskim" filmovima vec ce se koristiti graficka umesto procesora za rendering UI-a. Ako ste radili sa providnim (trenslucent, kako MS kaze) prozorima u XP-u mozda ste primetili da se desavaju treperenja pri pomeranju istih. E pa u Longhornu ne samo sto nema tih treperenja vec mozete prozore i da rotirate (ne samo po 90/180 stepeni vec proizvoljno) i krivire, to mogu da budu playeri kojih ima vise rotirani su i sl. a opet sve radi normalno (normalno sto se tice prikaza i opterecenja procesora, inace su ove alpha verzije prilicno nestabilne) [ Mitrović Srđan @ 07.06.2003. 16:45 ] @
pa lepo rece ja da imam longhorn i nije los za sada mozda od ovoga wina bude nesto
[ Shadowed @ 07.06.2003. 16:59 ] @
Kao do sada ti nijedan nije valjao a od ovog mozda i bude nesto :D.
I tri dana se nije srusio? Cudo za windowzu? Taj XP ti se rusi cesce? Pazi, ne mislim nista lose ali ovaj tvoj post (kao i onaj na koji sam aludirao) je pomalo smesan. Inace Longhorn je veeoma nestabilan i moz' da ga srusis obicnim koriscenjem kad hoces sto i nije cudno jer je jos podaleko od finalne verzije. [ sbanjac @ 07.06.2003. 19:10 ] @
samo da znate moze se nabaviti alpha...
[ kUdtiHaEX @ 07.06.2003. 21:03 ] @
Trenutne alfa verzije su slicne XPu samo je razlika u temi... inace rade oK
[ manca @ 07.06.2003. 22:08 ] @
Citat: Seti se alpha verzije Whistler-a i pogledaj sada XP. Zanimljiv je u svakom slučaju. Pa da, najverovatnije ce doziveti jos mali milijon izmena.... [ byTer @ 08.06.2003. 01:26 ] @
Izgleda da ce sminka osta ti ista. Ja imam neku kopiju, al je nisam jos prodao!
[ Shadowed @ 08.06.2003. 11:07 ] @
Citat: kUdtiHaEX: Trenutne alfa verzije su slicne XPu samo je razlika u temi... inace rade oK Pa... nije razlika samo u temi. Imas SideBar, imas Library-e, izmenjen Control Panel (koji jos uvek ne funcionise kako valja), jos neke stvari kojih bas i ne mogu da se setim ;). [ Frame @ 11.06.2003. 13:40 ] @
e el mozete da okacite link za download? ja ga trazim 100 godina i nikako da nadjem! ajde ako imate neki sajt gde moze sigurno da se skine longhorn molim vas posaljite!
[ euripyd @ 07.12.2003. 14:16 ] @
A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn????
[ kUdtiHaEX @ 08.12.2003. 22:54 ] @
Citat: euripyd: A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn???? Longhorn je jedna da kazem 'kafana' u podnozju jedne planine u Kanadi (ako se dobro secam texta koji sam citao) Inace, neko rece da Longhorn u ovoj fazi nije XP. Pa sve tomozes dobiti i na XPu koristeci Longhorn Transformation Pack... [ euripyd @ 09.12.2003. 13:46 ] @
haha.. kafana..
Meni vise lici na djavolska posla... [ Djido @ 09.12.2003. 22:52 ] @
Citat: euripyd: A jel neko zna zasto se bas zove Longhorn???? Whistler (code name za XP) je poznato skijalište severno od Vankuvera, u Britanskoj Kolumbiji -- u stvari naziv jedne od planina. Susedna planina se zove Blackcomb, što je bilo code name za sledeću verziju Windows-a, još u vreme kada XP nije izašao. U međuvremenu, rukovodstvo je odlučilo da zadrži planove za Blackcomb, ali da ga ostavi za neodređenu budućnost i da krene sa projektom među-verzije. Kada je trebalo da se izmisli code name, neko se setio (a dosta ljudi odavde zimuje na Whistleru/Blackcombu) da postojni kafana 'Longhorn' koja je otprilike na pola puta između dve planine. Sada, par godina kasnije, izgleda da je Longhorn narastao od među-verzije do main-line proizvoda (vrednog unapređenja glavne verzije NT-a na 6.0), a Blackcomb je ostao samo na nivou koncepta... [ Thumbsucker @ 12.03.2005. 10:45 ] @
Citat: Frame: e el mozete da okacite link za download? ja ga trazim 100 godina i nikako da nadjem! ajde ako imate neki sajt gde moze sigurno da se skine longhorn molim vas posaljite! Evo ti link ali nisam ni ja siguran da je 100 % ispravan, evo skidam ga treci dan, i nemoj mene optuzit ako na kraju skines posljednju sezonu teletubbiesa... http://download.microsoft.com/...d4b-b21e76f5bcf9/x09-45916.iso [ Thumbsucker @ 12.03.2005. 11:15 ] @
nemojte skidat sa ovog linka, to je windows 2003 server trial
evo ja skido, misleci da je longhorn beta, naso link na nekoj ruskoj stranici kad ono win 2003 server [ Ivan Dimkovic @ 12.03.2005. 11:22 ] @
To je izgleda neko maznuo link sa MSDN universal sajta, i to pogresan - na tom istom sajtu postoji i Lonhorn, ali to je stara WinHEC developer preview verzija, sto mu dodje nesto slicno "alfi" - nije bas vredno testiranja osim ako nise developer, i ne zelite da pravite programe koji ce koristiti Longhorn-specific servise.
Trebalo bi skoro da se pojavi WinHEC 2005 verzija, a ni Beta 1 nije daleko :) [ JogyII @ 14.03.2005. 16:11 ] @
offtopic, Dimkovicu posto mi se cini da koristis MSDN subscribers download, dali postoji nacin da se downloaduje preko nekog download managera posto ona njihova activeX kontrola ne moze da izvuce pun kapacitet mog linka?
moze i neko drugi ako je upoznat sa problematikom [ JogyII @ 14.03.2005. 16:14 ] @
on topic dali bilo koja verzija longhorna (od onih dostupnih javnosti ili MSDN pretplatnicima) ima obecani DirectX screen composition (hardverski kombinuje prozore, i iscrtava ih bez "flickering-a") ?
[ Ivan Dimkovic @ 14.03.2005. 16:57 ] @
Citat: offtopic, Dimkovicu posto mi se cini da koristis MSDN subscribers download, dali postoji nacin da se downloaduje preko nekog download managera posto ona njihova activeX kontrola ne moze da izvuce pun kapacitet mog linka? Meni nije uspelo, a MS-ov DL manager zaista ima neko cudno ponasanje (tipa download stalno varira od 20-30 KB/s pa do oko 350-380 KB/s, mada je ono drugo pravi kapacitet linka) Ali posto vidim da je neko izvukao direktan URL, vrlo je moguce da preko nekih alata za pracenje HTTP konekcija mozes da pokupis i pravi URL pa da nastavis download sa download managerima. [ Shadowed @ 16.03.2005. 14:49 ] @
Nisam siguran da li je ovo ostavljanje linka legalno...
Inace, na netu se prica da je ovo sa linka Loghorn na jednom mestu a na drugom se prica da je Win2003... Probao li je neko? [ BytEfLUSh @ 16.03.2005. 15:20 ] @
Longhorn nije, to je sigurno. U pitanju je 64-bitna verzija nekog operativnog sistema, ali nisam skinuo ceo fajl pa ne bih znao da kažem koji Win je u pitanju...
[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 08.05.2005. u 17:45 GMT+1] [ Shadowed @ 16.03.2005. 15:48 ] @
Win2003 pise u Readme.htm...
[ BytEfLUSh @ 29.04.2005. 02:44 ] @
Pojavio se novi Longhorn, build 5048, koji je distribuiran proizvođačima hardvera na WinHEC skupu. Običnom korisniku na prvi pogled deluje kao XP sa drugom temom, ali "ispod haube" se ipak mnogo toga promenilo. Za više informacija:
http://www.winbeta.org/article...action=show&showarticle=15 Inače, moj prvi utisak - mnogo je brži od prethodnih buildova, ali je takođe pomalo bugovit. Na primer, iz Windows Explorera nikako neće da mi prikaže sve fajlove koji se nalaze u folderu, već je iz nekog razloga ograničen na 50 fajlova. Iz Total Commandera ipak sve lepo radi. [att_img] [ jevtabg @ 12.06.2005. 11:01 ] @
Onaj gore link treba da se obrise jer nije ispravan.To je neki Windows server.
A ako neko ima pravi link ako uopste postoji nek stavi. Naravno ako je dostupno nama obicnim smrtnicima i ne krsi clan 14 pravilnika za korisnike. ![]() [ BytEfLUSh @ 22.07.2005. 16:47 ] @
"Longhorn" je konačno dobio zvanično ime - "Windows Vista". :)
http://news.zdnet.co.uk/softwa...ows/0,39020396,39210283,00.htm http://www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx Prva Beta verzija ovog operativnog sistema izlazi 3. avgusta ove godine. [ Shadowed @ 22.07.2005. 18:35 ] @
Jos da saznam u koliko sati pa da pokrenem odbrojavanje. :) [ CroInspector @ 22.07.2005. 21:13 ] @
Tako je Shadowed, svi cemo odbrojavati, ali ja cu ironicno odbrojavati do 3.8 kada pocnu masovni exploiti za Longhorn. Toga se bojim, a mislim i svi koji windoze koriste. Sto ti mislim kakva ce biti "security" buducnost longhorna?
[ Shadowed @ 22.07.2005. 21:22 ] @
Lose mislis - ne svi ;).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|