[ unknown-3 @ 10.03.2006. 19:09 ] @
| here is the srory..jednostavno nisam bio zaintresovan za programiranje i nisam imao pojma o tome...odjednom sam poceo sa C++ i svatam da mi neide....ili sam anti-programer:) ili mi treba nesto lakse...sta preporucujete?nije da ne mogu da ga svatim vec me jednostavno NERVIRA bree...smatram ja programiranje vaznim ali simply me C++ i ove njegove korice od knjuge uzasavaju:)onako mi koncetracija pada kad pocnem da radim C++...citam citam citam radim radim i jednostavno mi "dokur-ci" ne znam dal da pocnem sa necim slabijim ili da sacekam josh koju godinu kad krenem u srednju school.
[Ovu poruku je menjao unknown-3 dana 10.03.2006. u 20:20 GMT+1] |
[ Pharos @ 10.03.2006. 19:25 ] @
Pazi, autor C++ preporučuje odma s učenjem C++-a.
Drugi smatraju da je prvo bolje učiti C pa preći na C++. Ja sam učio prvo C i mogu ti reći da mi je mnogo lakše bilo da skapiram C++. Ne znam kako bih ga radio bez prethodnog predznanja iz C-a. Taman fino shvatiš šta su pointeri, šta su strukture, skontaš sintaksu i način pisanja koda. Onda neke stvari zaboraviš i samo nastaviš sa C++-om.
Da sam na tvom mestu, učio bih prvo C.
Život je posle mnogo lakši.
[ NastyBoy @ 10.03.2006. 19:34 ] @
Sachekaj srednju skul. Do tada se igraj u Delphi-u ili VB-u
[ unknown-3 @ 10.03.2006. 20:10 ] @
hvala na savetu...inace mene zanima security a ne bas "programiranje":)
[ rumpl @ 11.03.2006. 07:28 ] @
pffff, ali pffffff
Nisi ti nista shvatio
[ anon75319 @ 11.03.2006. 07:55 ] @
Ja sam prvi srednje poceo sam programirati negdje u 7. razredu u QBASIC ... 
Da se vratim u 7. razred nikada nebi poceo u QBASICu nego bi nagovorio profesora barem za pascal ili mozda python jer je QBASIC po meni uzas i nista se s njim ne moze napraviti(da se ali to je sve "điđi miđi")
Ali on je naravno dobar uvod u programiranje jer sam ja shvatio što je programiranje, kako to radi...
A, ako te programiranje nervira pa šta se onda mučiš s tim...
Isto ko da ja sviram frulu, a strašno me nervira taj zvuk i izgled...
[ Pharos @ 11.03.2006. 13:56 ] @
E baš suprotno.
QBASIC uopšte nije dobar uvod u programiranje ili kao što si rekao da shvatiš šta je programiranje. Kad sa QB-a pređeš na C/C++ tek onda shvatiš koliko je QB bedan i da tu nema p od programiranja, ne računajući ono cls, print "Hello World!" :D
Ljudi trebaju da startuju od C-a na početku i tačka. Nek se ne uči ništa preterano ozbiljno, nek su i Hello Word aplikacije, ali C je C.
Smrt VB-u, sloboda C-u!
[ fearless @ 11.03.2006. 16:50 ] @
Citat: hvala na savetu...inace mene zanima security a ne bas "programiranje":)
Onda se bez C ne upustaj ni u sta. Cekaj da odrastes, hocu reci da krenes u srednju skolu ;)
A i bez tog "programiranja" (iako ne znam zasto stavljas pod navodnike) ti nema ni nicega drugog
[Ovu poruku je menjao fearless dana 11.03.2006. u 17:53 GMT+1]
[ dejandj @ 11.03.2006. 17:51 ] @
"""C""" je to sto je i u startu bio...
Tata mata!
Jes da NAMERNO nije(???) definisao neke "sitnice"...
[ unknown-3 @ 12.03.2006. 21:51 ] @
e...to "programiranje" znaci da necu da budem programer i samo programer vec ocu security,a znam da bez programera ne mozes na security.ok...ili cu sad poceti C ili cu cekati srednju.
p.s:ne intresuju me vase programske price:D
[ Pharos @ 13.03.2006. 10:56 ] @
Ma ne znaš ti ni šta je programiranje ni šta je security.
Učiti ti lepo C, a kad brkovi počnu da rastu reći ćeš hvala :D
[ unknown-3 @ 13.03.2006. 21:54 ] @
decko no zezas me.ja sam ozbiljan i nemoj ti mene nemas pojma.
[ anon75319 @ 14.03.2006. 12:53 ] @
Vidi šta ti piše u potpisu i ne seri po ostalima...
Rekao si da te ne zanimaju naše priče a zapravo to je po meni najbolji način da se uči na greškama i da ti to ne radiš i ne gubiš vrijeme na gluposti...
[ abstractee @ 14.03.2006. 14:15 ] @
C++ se moze sasvim komotno uciti i bez prethodnog poznavanja C, kao npr u hvaljenoj knjizi "Thinking in C++", gde se na pocetku upoznas sa zajednickim osnovama C i C++ (sintaksa, pojmovi, osnovni koncepti...) a zatim predjes na suvi C++
Jer sto bi se neko zajebavao sa C pored zivog C++
koji je kao sto mu ime kaze - isto to samo mnogo bolje :)
[Ovu poruku je menjao abstractee dana 14.03.2006. u 15:16 GMT+1]
[ k4rl0 @ 14.03.2006. 20:23 ] @
Ja sa krenuo od QBASIC-a,pa sam prosirio znanje na VBASIC i tada sam shvatio osnove programiranja,kako to izgleda,funkcionira..
Nakon 1,5 godine sam se bacio na C++ i nije mi bio neki bed,osim sto sam shvatio da je BASIC naspram C++a cista 0,inace ne preporucam poceti od C-a,sasvim je ok od BASIC-a :)
[ fearless @ 18.03.2006. 13:55 ] @
Citat: Jer sto bi se neko zajebavao sa C pored zivog C++
Izjava je krajnja glupost. Ako je decku npr ciljana platforma linux, a
interesuje ga security coding, auditing i sl. C++ tu ne sme ni da
priviri, dok je C druga prica...
Citat: koji je kao sto mu ime kaze - isto to samo mnogo bolje :)
Takodje glupost. OOP koncept ga izvlaci kod nekih stvari (GUI naprimer)
dok kod drugih mozes koristiti i C, a i koristi se (opet se odnosi na linux).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|