[ Dušan @ 11.03.2006. 01:14 ] @
poz!
treba mi program koji ce da mi brise iz kompa iste pesme........da pojasnim imam u kompu npr.vlada g.i jos jednu pesmu od njega(iste su)samo sto jednoj pise naziv a druga je kao track,da li postoji program koji moze da pronadje takve kopije?

[Shadowed: promenjen naslov.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 12.03.2006. u 12:03 GMT+1]
[ calexx @ 11.03.2006. 10:16 ] @
Ako je baš isti fajl, postoji mnogo načina za nalaženje duplih fajlova. Ako nije isti već neka druga varijanta, onda jedino da ih preslušaš sve redom.
[ duck@ @ 11.03.2006. 10:26 ] @
Evo okacio sam ti:
http://www.megaupload.com/?d=3MEVBH77
Prog je besplatan
[ Dušan @ 12.03.2006. 10:29 ] @
tnx imanjace :D,videcu kakav je program,ako je neko skinuo neka javi utiske!poz
[ SlobaBgd @ 12.03.2006. 22:15 ] @
Ja skinuo, promenio samo ime jednog mp3 fajla i takvog ga kopirao u folder gde je i original, pokrenuo pretragu, namestio na 90%, a ono nista... Ne prijavljuje duplikat. Gde gresim?
[ broker @ 13.03.2006. 08:38 ] @
Nekad davno, iskopao sam jedan freeware koji ja umeo da pretrkeljise sve diskove i pocupa mp3 tako da je lako izdvajao dupliakte, bez obzira da li su sa istim imenom. Nazalost, zagubio sam ga, a nemam pojma kako se zove :(
[ calexx @ 13.03.2006. 19:12 ] @
Ako su fajlovi isti, nije problem da se nađu duplikati, bez obzira na ime. Ako se sadržaj razlikuje, nisam baš siguran da je lako da neko proceni sličnost.
[ nikloa @ 13.03.2006. 20:41 ] @
Na adresi http://www.geocities.com/hirak_99/goodies/finddups.html imate programcic koji je usput besplatan, a sluzi za nalazenje i brisanje istih fajlova bez obzira na ekstenziju.
[ risboj @ 13.03.2006. 21:14 ] @
Mada ih nisam probao, evo par programa sa Download.com-a

Seek and Destroy Music Duplicates 1.5
Duplicate MP3 File Finder 6
[ calexx @ 13.03.2006. 22:58 ] @
Za pronalaženje duplih fajlova je dovoljan i Total Commander. ;)
[ Deda_Mraz @ 28.03.2006. 21:04 ] @
Jel ti nije problem da objasniš kako pomoću TC-a?
[ Shadowed @ 28.03.2006. 21:13 ] @
Alt+F7, Advanced, cekiras Find duplicates i parametre koje poredis i kliknes Start Search.
[ caspedro @ 30.05.2006. 23:14 ] @
Probajte program D'Peg. Ima ga na internetu, al' ne mogu trenutno da se setim gde, no moze da se nadje. Probao sam ga, solidan je za pronalazenje duplikata - kako raznih audio formata tako i za razne formate slika. Podesis mu parametre tj. koje slicnosti da trazi (po imenu, po velicini, po kompresiji i jos kojesta...) i pustis ga da "odskenira" foldere (sve ili po izboru). Moze da nadje ne samo iste vec i "slicne" ma sta god on podrazumevao pod slicnim, a ti posle sam uporedjuj sta ti je isto ili nije.
[ zex_rad @ 31.05.2006. 13:40 ] @
Ovaj sam ja koristio za traženje duplikata(slika) ali radi i sa MP3 i ostalim ext.
Pokazao se odlicno, posto ima preview za sve.
http://noclone.net/adwords.asp
Nije free ali nije ni "skup"
[ maricn @ 31.05.2006. 17:39 ] @
i ja koristim no clone, extra stvar ocistio mi je nekoliko giga prostora...
[ Tijanna @ 16.06.2006. 22:28 ] @
Citat:
Shadowed: Alt+F7, Advanced, cekiras Find duplicates i parametre koje poredis i kliknes Start Search.

Meni u TC nije nista nasao...a totalno sam sigurna da imam duplikate sto se tice mp3...

Poslusala sam Zex-Rad-a i skinula no Clone i odlican je sve pohvale :)

[/quote]

[ Aleksandar Ilić @ 17.06.2006. 01:56 ] @
Ako imaš neku noviju verziju ACDSee-a, probaj i s njim. Samo umesto Find Images Only ili tako nešto stavi All Files. Ne mogu da se setim gde se tačno nalazi, ali znam da sigurno ima tu opciju negde u meniju, jer je moj drug to jednom koristio. Za rezultate se nisam baš mnogo interesovao.
[ fanfon @ 17.06.2006. 15:05 ] @
Ima ja jedan programcic. MP3 dups remove se zove. Oko 300KB. Posalji mi mail pa cu ti poslati. Vrlo jednostavan za koriscenje i vrlo efikasan. Pozdrav!
[ Bojanc @ 19.06.2006. 17:19 ] @
Evo jos jedan: Duplicate File Detective,poslednja verzija je 1.5.1.5,ima mogucnost pretrage za sve moguce vrste datoteka.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.06.2006. 21:18 ] @
iTunes ima opciju Find Duplicates :)
Free je, a pušta i muziku, čuva album art i tekstove pesama u sam mp3, ima podršku za scrobbler.. :)
[ Milan Gligorijevic @ 28.07.2006. 21:33 ] @
Duplicate File Finder

Duplirani digitalni sadržaji mogu se pronaći gotovo na bilo kom računaru u svetu. Barem jedna slika, tekst, izvršna datoteka, zapis u registru i njima slični na istom disku ima svog parnjaka.
Vremenom njihov broj se uvećava, tako da se nakon nekoliko meseci, ili godina, na disku od recimo 100 GB može pronaći barem 500 MB dupliranog sadržaja.
Ručna pretraga je čak i teorijski ne izvodljiva. Potreban je vrlo funkcionalan softver. PCTV vam predstavlja Duplicate File Finder.
Instalacija je nešto veća od 1 Mb a korisnički interfejs se sastoji od samo jednog prozora podeljen u nekoliko jedinstvenih celina.
Radna procedura se sastoji od: odabira direktorijuma, diska, drajva i slično, podešavanja filtera pretrage (tip dokumenta), metode poređenja i definisanja graničnih vrednosti veličine sadržaja.
Nakon pokretanja, program počinje skeniranje direktorijuma, zatim pojedinačnih datoteka, pravi internu bazu sadržaja iz koje izvlači duplikate koji odgovaraju zadatim kriterijumima pretrage.
Rezultati su pregledni podeljeni prema kategorijama, mogu se izvesti u tekstualni dokument, a na licu mesta duplikati se mogu i obrisati. Veliku pomoć pruža i integrisani prikazivač slika, tako da se pre brisanja još jednom može potvrditi kako se radi o dupliranom sadržaju.
Periodična upotreba Duplicate File Finder-a pokazala se savršenim rešenjem za pravilno održavanje digitalnog sistema. Program je besplatan, a možete ga preuzeti sa www.pctv.co.yu.

Goran Kujundžić

Korisne adrese:
http://dff.nazrashid.com/
http://www.pctv.co.yu/download/

Izvor
[ zoran_dojkic @ 29.10.2006. 19:57 ] @
PhotoSort v1.30
http://www.asmdev.net
Za pronalaženje duplikata slika. Upoređuje vizuelno slike, bez obzira na naziv, piksel po piksel. U demo verziji ne mogu iz programa da se brisu duplikati, ali je sasvim dovoljno da ih prikaže tako da mogu da se brišu iz eksplorera . Prikazuje slicne slike, tako da treba proveriti da li su slike iste ili nisu.

[Ovu poruku je menjao zoran_dojkic dana 29.10.2006. u 21:19 GMT+1]