[ MASSK @ 13.03.2006. 10:18 ] @
konveriranje od string u intger dal je u opste to moguce i ako e moguce ko je komandu... ovde cu pokazati moj kod (ustvari moj program trbea bit ispitavac parnost prirodnih brojeva) evo koda... unit Unit1; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, StdCtrls; type TForm1 = class(TForm) Button1: TButton; Label1: TLabel; Edit1: TEdit; procedure Button1Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; i : integer; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin label1.clear; // sigurno znate sta zelim da postignem ovuda :) edit1.text := StrToInt(i); // >>>greska<<< >>>greska<<< >>>greska<<< While i>0 do i:=i-2; if i=0 then label1.text := 'Paren broj' else label1.text := 'Neparen broj'; end; end. -dali ovo postoji... StrToInt (za konverziju od String u Integer) zato sto mi je potrjebno da (TEKST) u "Edit1" prefrlim u vrednost na "i" (naravno to ce biti broj) -isto tako zelim kada kliknem button1 da tekst unutra label1 bude izbrisan abel1.clear; ali ovo nije tacno :)) ispravete me i ovuda :p -i ako sam negde nesto ispustio molim vas koregirajte moju gresku ispravite mi gresku molim vas.... (trazio sam niz forumu ali nisam uspeo da pronadjem nesto kako ovo). Inako ovu mi je treti program naprvljen u mog citavog zivota :) (se bavim samo dva dana sa delphi) pa ne okrivuvajte meni sta postavljem tako pocetniki prasanja P.S. hey Pozdrav decki cao |