[ prsic @ 13.03.2006. 14:07 ] @
Uskoro bi trebalo na serveru da pustim neki web portal ali se jos uvek dvoumim koji da izaberem.Za forum sam se odlucio i to ce sigurno da bude IPB [Invision Power Board] a sto se tice portala najvise mi se dopada Mambo!Voleo bih nesto vise da cujemo o njemu,kakva su vas iskustva sa njim,da li je tezak za administraciju ili da li imate neki drugi za preporuku [kao sto su phpnuke,postnuke,xoops...]
E da...da neotvaram novu temu obljasnite mi u cemu je razlika izmedju phpbb i minbb ?
Hvala svima unapred za pomoc!!!
[ milan82 @ 15.03.2006. 10:26 ] @
Ja osobno koristim phpbb i joomla, oboje su tako reci klasika i dosta su lagani za postavljanje a puno ih ljudi koristi i razvija pa je lako naci podrsku ako nesto zapne.
Ukoliko nemas nekih specijalnih zelja, kada postavis jedno i drugo vecina posla je gotova, ostalo su samo sitnice oko uredivanja kako ti pase.
[ prsic @ 15.03.2006. 19:07 ] @
Milane hvala ti na odgovoru,nisam znao da postoji joomla [koji je ustvari kao mambo],ako mozes stavi link svog portala da vidim...a molim ostale ako imaju slicna iskustva da napisu svoje odgovore jer nisam u potpunosti dobio sve ono sto zelim...thx

[Ovu poruku je menjao prsic dana 15.03.2006. u 20:09 GMT+1]
[ Adri @ 15.03.2006. 19:20 ] @
Mambo vise ne postoji, ne radi se vise na njemu. Isti programeri koji su radili Mambo sada rade Joomla-u. Odlican CMS. Probaj ga i neces se pokajati.
Poz.
[ misk0 @ 15.03.2006. 20:03 ] @
Citat:
Adri: Mambo vise ne postoji, ne radi se vise na njemu. Isti programeri koji su radili Mambo sada rade Joomla-u. Odlican CMS. Probaj ga i neces se pokajati.
Poz.

Ma nemoj....

Ako odes na www.mamboserver.com vidjeces da izlaze verzije, recimo zadnja je izasla 20og februara ove godine :). Vjerovatno su programeri napisali robote koji glume programere i sami izdaju nove verzije :)

Da, programeri koji su razvijali mambo do 1og avgusta 2005-e su prestali sa razvojem Mambo-a, tadasnju verziju preimenovali u Joomla i nastavili da razvijaju Joomla. ALIIII dosli su drugi ljudi u team Mambo i nastavili gdje su ovi stali. Sad imas 2 CMS-a slicnih karakteristika ali razvoj svakoga ide u svom pravcu. I dalje su velikim dijelom kompatibilni ali ne za dugo.

Procitaj malo, prije nego izneses takve dezinformacije.

[ prsic @ 15.03.2006. 20:03 ] @
Polako...covek je hteo da pomogne,nije hteo da me uputi na pogresno,verovatno nije ni on znao...
Sada sam bio na http://www.joomla.org i zaprepastio se,stvarno je odlican a i imacu super podrsku ako njega odaberem,pogledajte sta je jos bolje
http://extensions.joomla.org
Stvarno super,namam reci...ali ja jos uvek nisam cuo kakva su vasa iskustva i kakav je za administraciju [ti odgovori su mi najbitniji]

[Ovu poruku je menjao prsic dana 15.03.2006. u 21:14 GMT+1]
[ misk0 @ 15.03.2006. 20:39 ] @
Nisam nikoga napao, samo sam sprijecio sirenje dezinformacije koje ce sutra nekoga ko bude citao ovo da zbune.
Postoji sajt http://www.opensourcecms.com/ gdje mozes probati sve CMSove koji su izlistani i uvjeriti se direktno u njihovu strukturu, nacin upravljanja i rad. Koji ti se najvishe svidi, odaberi njega.
[ Adri @ 17.03.2006. 13:39 ] @
OK. Ja sam bio dezinformisan. Opusti se covece nisam nikog ubio... samo sam hteo da pomognem.
Poz.
[ WawaHOO! @ 19.05.2006. 19:43 ] @
Kako da instaliram nov template za Joomlu i kako da editujem HTML i PHP... Meni pise Unwritable...
[ SERB-4-LIFE @ 26.05.2006. 02:28 ] @
dorcolac nemoj sa joomlom da se zajebavas to ti je shit bolje uzmi nuke ili xoops
[ crews_adder @ 26.05.2006. 09:29 ] @
Citat:
SERB-4-LIFE: dorcolac nemoj sa joomlom da se zajebavas to ti je shit bolje uzmi nuke ili xoops

PHP-Nuke je poznat kao jedna od skripti sa najvise rupa, ja ga ne bih uzeo u razmatranje.
[ phatsa @ 26.05.2006. 09:53 ] @
neki hosting provajderi su izbacili PHP-Nuke, phpBB i PostNuke iz cPanela iz
bezbednosnih razloga (npr. eHost).
[ SERB-4-LIFE @ 26.05.2006. 15:30 ] @
pa dobro, nemora nuke moze xoops. xoops ima jednu rupu koja moze lako da se popravi, dobro to je veca rupa za ostale ne znam