[ emperor @ 13.07.2001. 18:27 ] @
imam tabelu test koja izgleda ovako :
---------------
id | ime |
---------------
1 | bojan |
---------------

e sada kada stavim komadu ( select * from test;) sve lepo radi ali kada stavim
( select max(id) from test; ) onda mi se kao odgovor ispise samo Array

to se isto desava i kada napisem ( select id from test where ime = 'bojan';) i dalje dobijam array

php nepriavlju nikakvu gresku ali te komande u mysql-u rade bez problem


da li neko zna u cemu je fora


pozdrav
[ leka @ 13.07.2001. 22:20 ] @
Hmmm,
rezultat SQL upita je uvek neki niz, dakle ne treba da te cudi to sto vraca Array!

Ako ti kod ne radi kako valja posalji ceo kod molim te, ovako ne znam sta da ti kazem (a verovatno je i ostalim ljudima tesko da ti pomognu)...

Leka
[ Smrtko @ 14.07.2001. 11:15 ] @
<?
mysql_connect("localhost", "root", "");
mysql_select_db("ecommerce");
$q = mysql_query("select max(id) from article");
echo(mysql_result($q, "", "max(id)"));
?>

jel ti jasno?
[ mika @ 14.07.2001. 13:35 ] @

Evo u čemu je problem. Upit treba da izgleda ovako:

Select max(id) as maksimum from tabela;


e sad napišeš:

echo (mysql_result($q,"","maksimum"));

...i onda bi trebalo da šljaka?

Inace, ja bih to uradio na sledeci način:

$db=mysql_connect();
$upit="select blablabla....";
$rezultat=mysql_query($upit,$db);
$r=mysql_result($rezultat);
$maksimum=$r["maksimum"];

echo $maksimum;

...jes' duže, al te glava ne boli! Tačno znaš za šta ti služi koja promenljiva!
[ emperor @ 14.07.2001. 16:28 ] @
ok hvala


ja sam se bio nesto istripovo ... kod mi nije bio u redu

hvala jos jednom


p.s. moderator moze da obrise onaj post ipod ooga isto moj sa istom pricom jer sam postovo iz linuxa a tamo mi je za oba posta javio da nisu lepo postavljena pa sam zato dvaput

pozdrav svima ....