Code:
domain neki.tamo.domen.fr
nameserver 163.104.120.82
ovo je sadrzaj mog fajla resolv .conf (ponaljam se) samo sto sam ovde postovao kao
neki.tamo.domen.fr a kod mene je pravi ime domena sa kojim radim, inace DNS server pingujem bez problema po ip adresi ali ne i po imenu masine.
Cela mreza je na intranetu i ne mogu pingati FQDN domene, inace u mrezi imam jos 6 servera (Sun Fire 290R) kojima je taj isti resolv.conf isto ovako podesen i na njima sve radi dok na ovoj novoj masini (Sun Fire V440R) nikako nece ta rezolucija i primetio sam da kad se kacim sa windowsa terminalom (putty) prodje mi najmanje desetak sekundi dok mi prikaze
login : dok na ostalim serverima isto to dobijam momentalno, a kad se opet telnetujem sa neke druge Solaris masine odgovor je opet istovremen. Inace mreza mi je /22 i win stanice su mi na 163.104.
30.*** a serveri na 163.104.
28.*** ali to ne bi nikako trebalo da mi predstavlja problem jer na svemu ostalom radi.
Ako nista drugo kad mi stignu procesori i memorija obrisacu celu masinu i staviti sve ispocetka posto je ova instalacija direktno SUN-ova i particije mi se bas ne svidjaju ovakve kakve su sada.
jel moze neki predlog od iskusnih SUNovaca kako particionirati ?
fizicki imam 4 diska od 75GB i planirao sam hardwerski RAID1
na serveru ce biti Oracle sa 4 instance i tri WebLogica (1 kontroler i dva klustera)
10x