[ kupidisk @ 14.03.2006. 19:01 ] @
Imam gomilu html fajlova koje treba ocistiti od nepotrebnih tagova... Ovaj kod cisti fajlove: Code: <?php $line=file("spisak.txt"); $n=count ($line); for ($kj=0;$kj<$n;$kj++){ $name=$line[$kj]; if ($line!=""){ $contents=file_get_contents(trim($name)); $a=strpos($contents,"<trazenitag>"); $b=strpos($contents,"</trazenitag>"); $potrebn= substr($contents,($a+5),($b-($a+5))); $potrebno=trim($potrebn); $opis="<nekitag>".$potrebno."</nekitag>"; $k=addslashes(strpos($potrebno,"\n")); $naslov=addslashes(substr($potrebno,0,$k)); }} ?> E sad meni je potrebno da skripta radi sledece, otvori fajl spisak.txt u kome se nalazi spisak svih fajlova koje treba obraditi (nalaze se u istom folderu), otvori prvi fajl (prva linija iz spisak.txt fajla), ocisti ga od nepotrebnog sadrzaja i u njega upise nazad $opis. Zatvori fajl i uzme sledecu liniju iz spisak.txt. Kako sam ga ovde napisao izgleda komplikovanije nego sto jeste, ali se u principu treba dodati samo petlja koja otvara fajlove, puni, snima... Jako bi mi znacilo ako neko moze da pomogne imajuci u vidu da ne znam nimalo phpa... |