[ coosaduck @ 14.03.2006. 22:13 ] @
Sta je ustvari C#.Da li je to C++,obican C ili nesto trece? |
[ coosaduck @ 14.03.2006. 22:13 ] @
[ k4rl0 @ 14.03.2006. 22:22 ] @
To je jedan C-based jezik koji s obzirom na to i ima slicnu sintaksu kao C.
Micro$oftov proizvod koji koristi .NET platformu,if you know what i mean ![]() [ coosaduck @ 14.03.2006. 22:27 ] @
Da li bi neko ko je radio 1\2 godine u c++ mogao da se snadje.
[ k4rl0 @ 14.03.2006. 22:40 ] @
Ja preferiram C++,ali na tebi je da odlucis.
Posto su oba C-based jezici nebi trebao imati problema sa prebacivanjem na C# [ X Files @ 14.03.2006. 23:18 ] @
C# je novi Microsoftov programski jezik posebno projektovan za razvoj takozvanih
.NET aplikacija. .NET aplikacije ce se moci razvijati i na C++, kao i na nekim drugim jezicima. C# lici na C++, ali je sustinski daleko blizi Javi. C# je znacajno sporiji od C/C++-a, jer ima ceo jedan dodatni 'sloj' izmedju operativnog sistema i samog izvrsnog fajla. Sama brzina u buducnosti ne mora da bude nedostatak, jer racunari su svakim danom sve brzi i brzi. Taj sloj, kao uostalom i sam koncept takozvanog MANAGED koda treba da OS zastiti od brljotina samog programa. To bi teoretski trebalo da znaci da tvoj program nikako ne moze da zezne OS, kao sto to mogu sadasnje Win32 aplikacije. Takodje, .NET je 'usvojio' XML format za razmenu informacija kroz sistem, a .NET aplikacije su 'svesne' i da bi tu negde trebala da bude i nekakva mreza... itd... [ tosa @ 15.03.2006. 01:53 ] @
Da dodam da je C# daleko jednostavniji od C++.
[ NrmMyth @ 15.03.2006. 08:38 ] @
Citat: tosa: Da dodam da je C# daleko jednostavniji od C++. Sve ima svoju svrhu. Mnogi smatraju kako je C# mjesavina VB i C++, s cim se i ja slazem. No koliko god ja pisao programe u C# nikad se necu osjecati ugodno kao sa C++. Po meni, C++ je dovoljno apstraktan, a opet dovoljno nizak. C# mi to ne moze pruziti. [ maximus_1 @ 15.03.2006. 15:43 ] @
Zar nije C# mješavina programskih jezika C++ i Pascala (barem pristupa programiranju). Mislim da se ta lakoća programiranja ipak ne veže za VB. Na koncu, zašto bi netko povezao tako moćan jezik kao c++ sa vb koji svi izbjegavaju.
C# je napravio ex Borlandov programer, koji je, mislim, napravio Delphi 1995. Nakon velikih uspjeha u Borlandu, Microsoft ga je odlučio kupiti i angažirao ga je da napravi novi, moderan, jezik koji će biti sličan c++, a opet pratiti neke aspekte strukturalnog programiranja. [ jablan @ 15.03.2006. 15:56 ] @
C# je Microsoftov odgovor na Javu, i po nameni i sintaksi najbliži je upravo javi.
Znači, da biste dobili odgovor na pitanje "Sta je ustvari C#", nađite odgovor na pitanje "šta je ustvari Java" i u njemu uradite search/replace stringa "Java" stringom "C#". [ android~paranoid @ 16.03.2006. 09:44 ] @
C++ je najkomplesiji objektni programski jezik, pa ako se on dobro savlada
ostali se daju lako nauciti. Java recimo nema preklapanje operatora. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|