[ coosaduck @ 14.03.2006. 22:21 ] @
Moze mala pomoc? Kako da ucitam neki tekst iz txt fajla i da ga upisem u bazu podataka i da bude svaka rec odvojeno po celijama. |
[ coosaduck @ 14.03.2006. 22:21 ] @
[ X Files @ 14.03.2006. 23:27 ] @
Prvo moras da kazes:
- Koji kompajler koristis - Sta smatras da je jedna rec (kako tumaciti interpunkciju, crtice, i sl.) - Koju bazu koristis za smestanje - Kako baza podataka (pretpostavljam jedna tabela) treba da bude formatizovana, na primer samo jedna kolona u jednoj tabeli itd. [ coosaduck @ 15.03.2006. 13:27 ] @
Koristim Borland C++ Builder.
Na primer text "Koristim , Borland C++ Builder." trebam da smestim u tabelu koja ima samo jednu kolonu i da mi pritom ne gleda znake interpunkcije vec samo reci. rec 1 Koristim 2 Borland 3 C++ 4 Builder Ja u stvari pokusavam da napravim program koji ce unet xrvatski prevod da ispravi u srpski.Planiram da svaku rec posebno ispitujem i i ako vec imam u bazi neku rac samo da je zamenim odgovarajucom srpskom reci.Ako postoji neki laksi nacin da da ovo uradim voleo bih da znam. [ idb @ 15.03.2006. 13:46 ] @
Podji odavde:
Code: #include <string.h> char *strtok( char *str1, const char *str2 ); [ leka @ 15.03.2006. 14:43 ] @
Odmah vidim jedan potencijalni problem u ovoj "prevodilackoj prici", a to je problem raznoraznih enkodinga. Sta ako ti je ulazni tekst enkodovan u CP1250, a recimo baza radi sa U16 tekstom, ili ti treba UTF-8 enkodovano...
Ovo je mnogo veci problem od ovog o kome se diskutuje ovde (razdvajanje reci)... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|