[ [REaS0n] @ 15.03.2006. 18:29 ] @
| Ako neko ima iskustvo sa FreeBSD mozhe da mi preporuchi neshto nadam se...koliko sam prichitao FreeBSD automatski podrzhava PRISM chipset a ja nazalost imam Texas Instrument(mozda je i onda podrzana ne znam iskreno).Necu da srljam u instalaciju dok ne budem znao to oko kartice,tako da ako neeko zna neka pomogne.Hvala |
[ freelancer @ 15.03.2006. 22:07 ] @
To nije sasvim tačno, varijante PRISM čipseta podržane samo za Access Point mod, dok su za IBSS mod podržani uglavnom svi čipsetovi, neki direktno putem FreeBSD-ovih drajvera a ostali putem NDIS-a. Za detalje najbolje da pogledaš wireless networking sekciju handbooka.
[ tdjokic @ 16.03.2006. 11:42 ] @
Ima li smisla probati prvo sa FreeSBIE?
"FreeSBIE is a live system on CD, or an operating system that is able to load directly from a bootable CD, without any installation process, without any hard disk. It's based on the FreeBSD operating system."
http://www.freesbie.org/
[ freelancer @ 17.03.2006. 09:25 ] @
Može da se proba sa FreeSBIE, s tim da je aktuelna verzija 1.1 bazirana na FreeBSD-u 5.3. Značajniji pomak u podršci za wireless adaptere u FreeBSD-u je napravljen izdanjem verzije 6.0, dakle veće su šanse za uspeh na 6.x verzijama. Doduše NDIS podrška je uvedena upravo u FreeBSD-u 5.3.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.