[ Nemanja Avramović @ 15.03.2006. 19:52 ] @
Pre par nedelja mi se brat od tetke (koji nema pojma o racunarima) pozalio da mu od jednom ne rade igrice i da se racunar tek tako restartuje ponekad. Otisao sam kod njega i testirao memoriju sa onim programom GoldMemory posto se meni desavalo da mi se restartuje racunar kad gledam film/igram igrice i bila je memorija u pitanju, medjutim kod njega je GoldMem rekao da je memorija ok. Onda sam reinstalirao drajvere za graficku i DirectX medjutim to nije pomoglo. Onda sam zaboravio na njegov problem i danas me je pozvao da ponovo pokusam da sredim to. Posto prosli put nisam uspeo "tek tako" da ga popravim a i u medjuvremenu je instalirao mnogo smeca na komp, odlucio sam da mu reinstaliram sistem sto sam i ucinio. Posle reinstalacije radi ok (brze), ali grafika i dalje zeza (nadam se da nisam pogresio kod instalacije drajvera [instalirao sam one koje je dobio uz racunar], ali ne verujem da bi se to manifestovalo kao na sledecoj slici):![]() (Colin McRae Rally 2... napomena: slika ne stoji ovako nego treperi) U principu ovo je poboljsanje, pre nije htelo ni da pokrene igre (stalno sam dobijao neku meni nerazumljivu gresku). :) A konfiguracija je: cpu: AMD Sempron 2600+ ram: 256 MB DDR grafika: ASUS GF FX5200 128+TV (prepisano sa garancije) inace na kompu pise Nvidia GForce 5200 (tako nesto, nisam zapisao) Da li moze neko da mi da jos neku informaciju kako bih eventualno sredio ovo ili mora da se reklamira (jos je pod garancijom) odnosno menja grafika? |