[ emperor @ 31.01.2001. 15:17 ] @
hm

da li bi neko mogo na pise nesto o optickom linku o hardveru i cenama

pozdrav

[Ovu poruku je menjao B o j a n dana 09.01.2002 u 12:01 AM GMT]
[ agentsmith @ 04.03.2001. 19:56 ] @
Reci shta te konkretno intresuje .
Do tada pogledaj
www.cisco.com
i www.dlink.com
[ nnnn @ 16.01.2006. 06:39 ] @
Da li moze da se nabavi jedan tzv.link koji bi prenosio uhf signal.Evo o cemu se radi.Stanari jedne zgrade imaju jako los prijem na tv,jer im jedna zgrada koja je puno visocija od nj zaklanja repetitor,pa sam mislio da na vrhu te zgrade postavim antenu i prenesem taj signal do ove manje i tako ga pustim po stanovima.
[ Vostoki @ 20.01.2006. 21:12 ] @
i mene je to interesovalo, ali kod optickog linka signal je svetlost, a ne elektricna struja. Dakle treba ti pretvarac, laserski, zato pazi. Sama optika nije skupa, ali...

Opticki link ti ne treba za UHF signal. Za to je dovoljan i koaksijalac koji se i koristi u CATV.
[ markom @ 20.01.2006. 21:54 ] @
Prenos TV signala preko optike se obično postiže upotrebom SDI interfejsa...

Marko.
[ Mister Big Time @ 30.01.2006. 05:35 ] @
@markom: A SDI interfejs je..?

Citat:
nnnn: Da li moze da se nabavi jedan tzv.link koji bi prenosio uhf signal.Evo o cemu se radi.Stanari jedne zgrade imaju jako los prijem na tv,jer im jedna zgrada koja je puno visocija od nj zaklanja repetitor,pa sam mislio da na vrhu te zgrade postavim antenu i prenesem taj signal do ove manje i tako ga pustim po stanovima.

Cek, ti znaci fakticki hoces da im napravis jednu glavnu antenu i postavis na tu visu zgradu, i da optickim kablom dovedes do njihove zgrade signal i razdelis po stanovima? Hm, ne znam zasto ce tu optika... neka me neko ispravi ako gresim, ali stavis obican antenski (koaksijalni CATV sto ovde neko pomenu - uglavnom standardni kabl za tu namenu), i spliter-ima razvedes kablove do svakog stana.