[ net_freek @ 19.03.2006. 01:06 ] @
| Čuo sam nezvanično da bi Telekom trebalo da počne da pruža ADSL usluge fizičkim licima, odnosno krajnjim korisnicima.
Takođe sam čuo koje će cene biti za neke od paketa:
Otvaranje naloga + modem - 5000 din.
256K Flat - 1200 din.
512K Flat - 1800 din.
Da li je još neko dobio sličnu informaciju?
Trenutno sam (iako sam ih u početku pljuvao) zadovoljan sezamovim osnovnim paketom ali flat je ipak flat.
Eto čisto kao neka informacija, a ako je buva izvinjavam se unapred...
P.S. Meni je lično to zaista sumnjivo jer šta će onda raditi provajderi, ubiće nekog?
Pozdrav
|
[ calexx @ 19.03.2006. 10:58 ] @
Ja sam čuo nešto slično pa ako budu imali promotivni period bez naplate otvaranja i modema, znam kome da se obratim. ;)
[ djricky @ 19.03.2006. 11:06 ] @
u sunce ti zarko...
sta ce ostatak? pa nista... ko i svi normalni ljudi... da emigrira i ode tamo gde se njihovo znanje ceni...
[ LordVLAD @ 19.03.2006. 14:50 ] @
Jok...
Spustice cene na realan nivo. ;)
[ Milan Andjelkovic @ 19.03.2006. 15:38 ] @
Spustiće cene na realan nivo? Sigurno si hteo da kažeš da će podići cene na realan nivo?
[ vladimirt @ 19.03.2006. 19:41 ] @
Krajnje je vreme da Telekom počne da se bavi samo održavanjem infrastrukture, a da sve usluge prepusti provajderima pod jednakim uslovima. Kad će to da bude?
[ MladenIsakovic @ 19.03.2006. 21:30 ] @
Pazi, kako god, ali ako će to što telekom namerava ubrzano dovesti do mogućnosti uvođenja ADSL priključaka i u druge gradove osim BG, NS i Niš, ja se svakako radujem tome.
[ teddy @ 19.03.2006. 21:34 ] @
Citat: vladimirt: Krajnje je vreme da Telekom počne da se bavi samo održavanjem infrastrukture, a da sve usluge prepusti provajderima pod jednakim uslovima. Kad će to da bude?
Kad batina iz Brisela natera ovu banana državu da ukine monopol i omogući ravnopravnost svim igračima na telekomunikacionom tržištu.
[ Slobodan Miskovic @ 19.03.2006. 21:37 ] @
^WORD^
Znaci kako lepo i slikovito receno....
[ net_freek @ 01.04.2006. 09:36 ] @
Hteo sam samo da vam javim da nije buva.
Moj prijatelj je juce preuzeo ruter (mislim da je model: SpeedTouch 516i). Sve cene koje sam naveo u prvoj poruci su tacne ali su to cene bez PDV-a, znaci dodajte jos 18% i to je to. Placa se uz telefonski racun. Ovo je sve sto znam za sada, a kako radi i za koje vreme ce mu biti operativan prikljucak, to cu vam javiti sledece nedelje.
Pravo da vam kazem, razmisljam se...ne daje mi se u startu 5900 din. ali 512 flat po ceni 256 flat paketa kod drugih provajdera zvuci primamljivo....
Pozdrav
[ Salko Dinamitas @ 01.04.2006. 11:26 ] @
Nije aprili-li-li?
Kako je taj tvoj prijatelj uopste dosao u situaciju da uzme ADSL direktno od Telekoma? Nije mozda kao firma, pravno lice?
Sve u svemu 2100 i nesto dinara za 512 zvuci skroz ok.
[ net_freek @ 01.04.2006. 11:53 ] @
Nije prvoaprilska šala sigurno. Ima prijateljicu tamo, ali svejedno ako je on uzeo verovatno ce uskoro biti dostupno i drugima. On nije nikakav izuzetak. Inace uzeo je kao fizičko lice.
Pozdrav
[ abraksas @ 01.04.2006. 12:19 ] @
O kojim se gradovima ovde govori uopšte?
[ igvan @ 01.04.2006. 13:26 ] @
Pa, Sezam je snizio cene ADSL-a, dakle stvar je 100% sigurna.
[ BojanBG @ 01.04.2006. 21:17 ] @
Cim sezam spusta cene znaci da se nesto definitivno dogadja... 2124 din za 512/128 je stvarno lepa cena (podseca me na onaj veratov wifi od pre 2 god za 2000din) samo sto ga ubise sa ovim prikljucenjem od 5900din.. znaci da treba da prodje nekih 12 meseci pa da pocne ovo da se isplati u odnosu na provajdere kod kojih se ne placa setup (za neobee/ptt i vise).
p0z
[ net_freek @ 02.04.2006. 19:07 ] @
Citat: abraksas: O kojim se gradovima ovde govori uopšte?
Govorim isključivo za Beograd. Za ostale gradove zaista nemam nikakve informacije.
Pozdrav
[ strba @ 11.04.2006. 20:35 ] @
Sa zakasnjenjem potvrdjujem...
telekom ne nudi javno adsl fizickim licima, ali.... kada sam pozvao za blize informacije o brizini uvodjenja istog na mojoj centrali.. receno mi je da nemam teh mogucnosti. ali da zahtev za uvodjenje mogu proslediti njima... i tada ce sve biti u redu.....
[ Salko Dinamitas @ 11.04.2006. 20:41 ] @
Citat: strba: Sa zakasnjenjem potvrdjujem...
telekom ne nudi javno adsl fizickim licima, ali.... kada sam pozvao za blize informacije o brizini uvodjenja istog na mojoj centrali.. receno mi je da nemam teh mogucnosti. ali da zahtev za uvodjenje mogu proslediti njima... i tada ce sve biti u redu.....
Koga si zvao?
[ strba @ 12.04.2006. 15:52 ] @
Pa okrenuo sam broj iz top teme (Centrale koje podrzavaju Adsl)... Covek koji se javio.. objasnio mi je da kolege za adsl vise nisu na tom broju i dao mi je novi (koji cu iskopati ako je potrebno). Gospodja ili gospodjica na tom drugom telefonu mi je saopstila detalje...
[ somil @ 13.04.2006. 23:23 ] @
Ne bi bilo lose, ako je moguce ta taj broj iskopas. Ako sam dobro razumeo, tu je moguce dobiti bilo kakve informacije vezane za ADSL?
[ MentalFloss @ 21.04.2006. 21:07 ] @
Juce dobih mail Telekoma i evo sta kazu:
Od septembra 2006. godine Telekom Srbija ad kreće u kampanju promovisanja i direktne dodele ADSL-a svojim korisnicima – fizičkim licima na teritoriji cele republike Srbije.
[ MladenIsakovic @ 21.04.2006. 21:32 ] @
E - 'ajd i to čudo da vidim!
[ perale @ 07.05.2006. 09:02 ] @
Nije buva.Bio sam u telekomu da se raspitam kad ce adsl biti instaliran u telefonskoj centrali palilula u Nisu.Lik me je odlicno primio i uzgred napomenuo da telekom nudi uslugu adsl-a,samo je meni rekao da je 256k-flat 1400 din.Za 512 nisam pitao.Otvaranje naloga plus modem 5000 din.
[ DS_Store @ 07.05.2006. 09:45 ] @
Citat: MentalFloss: Od septembra 2006. godine Telekom Srbija ad kreće u kampanju promovisanja i direktne dodele ...
Cekaj, da li ovo znaci da sad svi cekaju dok se i poslednja centrala ne osposobi (septembar 2006), pa ce onda svima odjednom da puste ADSL?!?! Pa koji je to master majnd smislio?! Prosto ne mogu da verujem da ce tako biti na kraju... ne, ne, u stvari, samo tako i moze biti...
Inace vec duze vreme slusam price iz suncanog Konstantinopolja tj. Istanbula, kod njih sada razvlace optiku direkt do gajbi, i svi koji su na ADSLu pusten im je protok od 768 dok sve ne bude gotovo, jer dosta je razvijena konkurencija, pa da pokazu musterijama da brinu o njima i da slucajno ne predju kod drugog kad predju na optiku. Jer ako izgubis musteriju prakticno te nabiju na kolac, spale ti gajbu i pobiju porodicu. Imali su onomad neko zaribavanje na ADSLu, par sati nije islo sve kako treba i posto je kod njih zagarantovan protok nisu morali da placaju pretplatu za taj mesec. Dakle, par sati i dobijes citav mesec mufte, samo da ne odes od njih. I ne govorim o Oslu ili Tokiju ili Marsu, nego o brkatim Turcima.
[ ikovac @ 10.05.2006. 21:06 ] @
[ Salko Dinamitas @ 10.05.2006. 23:10 ] @
Dakle pocelo je...
[ MilanMilan @ 11.05.2006. 14:57 ] @
Ako ce ovo da znaci sire uvodjenje adsla u zemlji sa relativno normalnim cenama, onda podrzavam. U suprotnom, stvarno bi bio red da se organizujemo nekako.
[ legend @ 11.05.2006. 16:46 ] @
evo da potvrdim:
setup 5.900 (modem, spliter)
256/64 - 1.425,44
512/128 - 2.136,98
768/192 - 2.849,70
sve cene su sa PDVom i paketi su FLAT. Placanje ide preko telefonskog racuna.
Ono sto je jako zanimljivo jeste da recimo ako ste na PCMu i podnesete zahtev za ADSL (ali samo preko telekoma direktno) imate velike sanse da vam se skine PCM. Ovo pricam iz licnog iskustva jer znam coveka koji je tako dobio ADSL od Telekoma.
[ mikkii @ 11.05.2006. 17:02 ] @
setup 5.900 (modem, spliter) ???????
dranje
[ cozmo_im @ 11.05.2006. 17:08 ] @
Bice svi prinudjeni da placaju tu cenu jer ce Telekom imati monopol na ADSL - cim osposobe vecinu centrala koje sad nemaju ADSL, portovi ce biti samo za Telekom, nece ih prodavati provajderima, tako da ce korisnici biti PRINUDJENI da uzimaju ADSL od Telekoma, jer jednostavno provajderi nece imati vise prikljucaka. Klasican monopol. Provajderi sto pokupe jos par meseci - pokupili su, posle ce sve Telekom da radi, nema sanse vise provajderi da dobiju nijedan port na centralama - mozda ce im prodati nesto, ali sitno... tako se to radi u Srbiji.
Na svu srecu, na kablu sam...
[ madamov @ 11.05.2006. 17:28 ] @
A zna li iko kada će, ili bolje rečeno, da li će da nude išta brže od 768/192?
[ strba @ 11.05.2006. 18:17 ] @
hehe evo odgovora :)
Ako ne dobiju ni jedan jedini zahtev za instaliranje adsl-a... morace nesto da menjaju... cene ili svoj nastup na trzistu...
Kolektivni bojkot... pa da vidis :)
[ Ivan Dimkovic @ 11.05.2006. 18:39 ] @
Citat:
Bice svi prinudjeni da placaju tu cenu jer ce Telekom imati monopol na ADSL - cim osposobe vecinu centrala koje sad nemaju ADSL, portovi ce biti samo za Telekom, nece ih prodavati provajderima,
Mislim da je to protiv nekoliko zakona, al eto sad nema vise potrebe da udovoljavamo EU (koja nas je terala i da donesemo zakon o telekomunikacijama) - pa Telekom moze da radi sta god hoce :)
[ DS_Store @ 11.05.2006. 21:37 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:al eto sad nema vise potrebe da udovoljavamo EU (koja nas je terala i da donesemo zakon o telekomunikacijama) - pa Telekom moze da radi sta god hoce :)
Citat: strba: hehe evo odgovora :)
Ako ne dobiju ni jedan jedini zahtev za instaliranje adsl-a... morace nesto da menjaju... cene ili svoj nastup na trzistu...
Kolektivni bojkot... pa da vidis :)
Ovo sto su rekao strba je jedino sto bi trebalo uraditi u ovakvoj situaciji. Problem je samo u tome sto u Srbiji vecinom zive Srbi, a to znaci ne da nece biti bojkota, nego da dodje neki dripac-direktor iz Telekoma i da baci u masu jedan jedini ugovor za uvodjenje ADSL-a (kao sto se onomad bacao hleb) njih stotinu bi se zubima poklalo oko njega...
Oj srbijo medju sljivama, itd, itd,...
[ djalf @ 12.05.2006. 05:22 ] @
Dosta bre vise sa tim Sljivama i Srbije medju njima, gospodo Beogradjani i ostali, DOSADNI ste vise sa tim! Pa ovde uspeva i zito, jecam, kukuruz i jos nesto a ne samo hebene sljive! Dakle, dosta! Uf, morao sam :) !
E, a ja pitao Telekom preko maila kada ce ADSL kod mene i evo sta kazu:
Poštovani
Instalacije ADSL linija u Centralnoj Srbiji (Kragujevac,Kraljevo, Čačak,Užice,Kruševac,Jagodina,Novi Pazar) još uvek nisu započete,a očekujemo realizacije u drugoj polovini godine.
Dinamika, i uslovi još uvek nisu precizirani.
Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija možete pronaći na www.telekom.yu.
Dakle na Jesen, a mozda ipak....
[ vladimirt @ 12.05.2006. 19:56 ] @
Krajnje je vreme da Telekom dobije monopol na radio, televiziju i novine -- zašto samo na telefon i internet?
[Ovu poruku je menjao vladimirt dana 12.05.2006. u 20:57 GMT+1]
[ MladenIsakovic @ 12.05.2006. 21:38 ] @
Citat: vladimirt: Krajnje je vreme da Telekom dobije monopol na radio, televiziju i novine -- zašto samo na telefon i internet?
[Ovu poruku je menjao vladimirt dana 12.05.2006. u 20:57 GMT+1]
Pa - ne bi me iznenadilo. Otprilike kapiram na šta se ide, a to je da sve komunikacijske usluge pripadnu jednoj firmi, koju će onda prodati "Deutche"-telekomu, ili Vodafonu, i tako će novi vlasnici imati monopol kao na tacni, i baš nešto i ne verujem da će im to mnogo smetati. E onda ćemo i mi morati proći kroz ono što su Hrvati prošli kad je dojče-telekom kupio hrvatsku telefoniju, i prvo što je uradio bilo je to da je digao cene razgovora i skratio trajanje impulsa; onda su Hrvati počeli kukati jer im je internet tada postao luksuz, pa su krenule borbe protiv takvog stanja. Ne vredi, odavde treba da ode svako ko ima gde 
[ mikkii @ 12.05.2006. 22:07 ] @
znaci citam i smesno mi..
Koji monopol i nad cim ?Znaci prvi put cujem za neke stvari ovde....
Koliko mislite da ce ova firma da postoji jos???
Da ne broje sitnooo..odakle im pare da postignu standarde EU?
A da ne pricam optickim kablovima..........
Napisao sam pre ..imam prijatelja u Avinjonu FR za 30e ima 7 mega protok besplatan telefon u lokalu i free registraciju za grupe news.fr i platio je I put modem a ne iznajmio .To mu je sve obezbedio provajder.
I sad ce dodje telekom sa istim uslovima???Ma idi........
PS joste me ebe da mu treba povecaju protok na 10?
[Ovu poruku je menjao mikkii dana 12.05.2006. u 23:15 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao mikkii dana 12.05.2006. u 23:17 GMT+1]
[ MladenIsakovic @ 13.05.2006. 00:09 ] @
Citat: mikkii: znaci citam i smesno mi..
Koji monopol i nad cim ?
Monopol u oblasti telekomunikacija u Srbiji, a ne u EU, naravno. Telekom u Srbiji već odavno jeste monopolista, i umesto da teži da malo umanji taj monopol, vlada mu dozvoljava da pravi još veći monopol, dakle klasična definicija onoga što zapad zabranjuje: zabranjeno je koristiti monopol u jednoj oblasti za sticanje monopola u nekoj drugoj oblasti, što Telekom Srbija čini, koristeći infrastrukturu telefonije za sticanje monopola na tržištu provajdera internet usluga.
[ mikkii @ 13.05.2006. 03:42 ] @
ma koji monopol u zemlji koja nije nasa ?
[ DS_Store @ 13.05.2006. 14:42 ] @
Citat: djalf: Dosta bre vise sa tim Sljivama i Srbije medju njima, gospodo Beogradjani i ostali
Aaaa, dotak'o sam zivac je li? Mogu samo da zamenim sa "Oj Srbijo medju korovom..." Sam konstatujes da ce mozda biti na jesen, a mozda ni tada i koji je komentar? Pa dobro - sta sad da se radi. Pa ako ti to ne smeta, ako ti ne smeta primer Turske koji sam naveo, primer Francuske koji je naveo mikkii, onda brale lepo uzivaj u svom ovom blatu i mulju iz koga raste tako lepa i mirisna psenica i mani se nas ugursuza koji smo se pokondirili za sokocalima iz belog sveta i sad tu nesto izvoljevamo. Pusti nas, to smo mi mnogo mracni i ne umemo da cenimo prirodne lepote majcice Srbije i pitom duh njenih stanovnika, narocito onih iz unutrasnjosti.
EDIT: djalfe, zaboravio sam smajlija za tebe: :)
Citat: mikkii: ma koji monopol u zemlji koja nije nasa ?
Pa covece, ovde se samo o Srbiji i prica, cak ti je to MladenIsakovic boldovao, zato sto je ovo valjda jedinstven primer sizofrenog spoja tehnologija iz XX i XXI veka i nacina upravljanja iz XVIII veka. Komentari su bili jedino o ponasanju telekoma na Srpskom trzistu, nikako napolju.
[Ovu poruku je menjao DS_Store dana 13.05.2006. u 15:44 GMT+1]
[ mikkii @ 13.05.2006. 15:31 ] @
pa ja sam samo naveo primer kako je tamo tako mora bide i ovde inace no no po prsticima..jer je njima u interesu da svaki home ima net makar ga dali i ispod cene..zbog visestrukog interesa isto kao i sa telefonima ..mislim da znate na sta ciljam..
second mi nista ne mozemo radimo na svoju ruku vise ..prema tome gde su SLJIVE?
PS svaki korisnik int usluga imace i moz ima sad svoj backup dok ne dodju dzordzovi da oni procene sta mi to radimo
i sad ja QUESTION sta je ovde nase i WHO IS TELEKOM?
mislim slazem se sa MladenIsakovicem nego nema pojam monopol jer je on vec udaren ....
na kraju cene moraju dole da idu kako god to izgledalo nemoguce
[ DS_Store @ 13.05.2006. 16:38 ] @
Citat: mikkii:jer je njima u interesu da svaki home ima net makar ga dali i ispod cene
Odnosno, njima je u interesu da svaki home ima net, ali po ludackoj ceni ;]
[ Hackman @ 14.05.2006. 00:11 ] @
>Dali ti to kažeš da su ti to u niškom telekomu rekli da su počeli sa
davanjem ADSL-a za fizička lica ili te ja nisam dobro razumeo
>
> --
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.392 / Virus Database: 268.5.5/333 - Release Date: 5.5.2006
>
>
[ perale @ 01.06.2006. 21:24 ] @
Ako je zadnja poruka bila upucena meni,provali sad navlakusu:
Opet odem ja do telekoma,i lik mi kaze:"Ej pa telekom moze da ti instalira adsl,po ceni od 5900 din prikljucak i 1425 256/64 flat,bez obzira sto tvoja centrala trenutno nema mogucnosti.Iskoristicemo Alcatel-ovu centralu???!!!Dakle samo telekom a ne neki drugi provajder."
Ovo moze da znaci:ili da je oprema instalirana u centrali a da telekom jos nije obavestio druge provajdere,mozda birokratija dok prodje i sl.,ili kao sto je neko rekao pocetak telekomovog monopola,nema vise linkova za provajdere.
Poz
[ Gojko Vujovic @ 01.06.2006. 21:43 ] @
Informacija koju je perale dobio je skroz tačna. Doduše, treba doći do prave osobe, korisnički servis i dalje priča da prodaja adsla ide samo preko provajdera.
[ ljubaljuba @ 01.06.2006. 23:39 ] @
E vidite šta se sad dešava u Novom Sadu. Telekom ne izdaje nove priljučke provajderima (npr. PTTu) i bez obzira na postojanje tehničkih uslova, i čak potpisanog Ugovora sa provajderom, u Novom Sadu NIJE MOGUĆE dobiti ADSL priključak.
Naime, 3. maja sam dobio potvrdu tehničke mogućnosti, 8. maja sam potpisao Ugovor, a NISAM PRIKLJUČEN do danas. Obrazloženje je da Telekom nema mogućnosti za priključenje novih korisnika i ne zna se kada će imati!!!
Slutim dva scenarija, Prvi, isto kao što se dogodilo sa ISDN priključcima, podeliće to što su podelili i onda nema više i prelaze na lov u mutnom, preprodaju preko veze i sl. (SRBIJA!!!)
Ili drugi scenario po kojem Telekom preuzima monopolsku ulogu ADSL provajdera i ograničava prodaju preko ostalih provajdera.
[ Davor Vlajkovic @ 02.06.2006. 02:14 ] @
Citat: Ej pa telekom moze da ti instalira adsl,po ceni od 5900 din prikljucak i 1425 256/64 flat,bez obzira sto tvoja centrala trenutno nema mogucnosti.Iskoristicemo Alcatel-ovu centralu???!!!
Jel može neko da mi pojasni ovo?
[ Gojko Vujovic @ 02.06.2006. 05:34 ] @
Davor: iako nema DSLAM-a u tvojoj centrali, imaju po par portova na alcatelu na koje će povezati korisnika ukoliko se povezuje na Telekom mrežu.
[ PonyExpress @ 06.06.2006. 10:53 ] @
Da li neko zna broj telefona gde se u Nisu mogu dobiti informacije o ADSL-u za fizicka lica?
Sa kim god da sam razgovarao, jedina informacija je da Telekom ne nudi ADSL, a ja licno znam osobu koja od pre nove godine koristi njihov ADSL. Potpuno ista prica, oko 6000 za setup i okvirno 1500 za 256k flat.
Citajuci poruke sa foruma vidim da i u Novom Sadu Telekom nudi obicnim smrtnicima ADSL... Kome su se oni obracali???
Strasno! Imaju telefon za podrsku koji nicemu ne sluzi, jer niti jedna jedina korisna informacija ne moze da se dobije!
[ ikac2000 @ 06.06.2006. 11:52 ] @
>
Telekom ne nudi ADSL, vec PTT.
Idi na njihov sajt, www.ptt.yu pa ces da vidis sve sto treba. Isto tako,
imas i gomilu drugih provajdera. Idi na njihov web za vise informacija.
[ Miroslav Jeftić @ 06.06.2006. 11:55 ] @
Citat: ljubaljuba: E vidite šta se sad dešava u Novom Sadu. Telekom ne izdaje nove priljučke provajderima (npr. PTTu) i bez obzira na postojanje tehničkih uslova, i čak potpisanog Ugovora sa provajderom, u Novom Sadu NIJE MOGUĆE dobiti ADSL priključak.
Naime, 3. maja sam dobio potvrdu tehničke mogućnosti, 8. maja sam potpisao Ugovor, a NISAM PRIKLJUČEN do danas. Obrazloženje je da Telekom nema mogućnosti za priključenje novih korisnika i ne zna se kada će imati!!!
Slutim dva scenarija, Prvi, isto kao što se dogodilo sa ISDN priključcima, podeliće to što su podelili i onda nema više i prelaze na lov u mutnom, preprodaju preko veze i sl. (SRBIJA!!!)
Ili drugi scenario po kojem Telekom preuzima monopolsku ulogu ADSL provajdera i ograničava prodaju preko ostalih provajdera.
Ja sam se 17. maja priključio, zahtev sam podneo pet dana ranije (kod Neobee-a, fizičko lice); kada sam bio kod njih video sam da imaju još spremljenih nekoliko ugovora, tako da ne verujem da je tačno da je u NS-u nemoguće dobiti adsl (možda je drugačije za pravna lica, mada ne vidim zašto bi bilo).
[ PonyExpress @ 06.06.2006. 12:06 ] @
http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/ADSL.aspx?ac=solo&br=1
U ovoj istoj temi je i net_freek pisao da je njegov prijatelj uzeo Telekomov ADSL, moj sef koristi Telekomov ADSL...
Tuzna je istina da se nudi a da ne znamo ni da postoji...
[ calexx @ 06.06.2006. 13:17 ] @
Telekom ne nudi ADSL za fizička lica, očekuje se da uskoro krene a to što neki već imaju ... to je iz druge priče. ;) Jednostavno su neki na razne načine dobili ADSL koji kao testiraju, podrazumeva su da su ili iz užeg kruga poznanika/prijatelja/rođaka ili su VIP a nešto ne verujem da su oni išta platili za uvođenje ili za kasnije korišćenje.
Fizička lica u Nišu mogu da dobiju ADSL od raznih provajdera pod uslovom da su na jednoj od 5 centrala na kojima je to trenutno moguće, pretpostavljam da će do kraja godine da se to proširi a nije nemoguće da Telekom ponudi ADSL na bilo kojoj, kada bude krenuo sa maloprodajom.
[ alexalexalexa @ 06.06.2006. 21:56 ] @
A da li se zna kada ce biti dostupno fizickim licima? Ima li nagovestaja ove godine ili...
[ MladenIsakovic @ 06.06.2006. 22:07 ] @
Citat: alexalexalexa: A da li se zna kada ce biti dostupno fizickim licima? Ima li nagovestaja ove godine ili...
Kad im se digne patka, eto kad! Trebalo bi ih  triput dnevno!
[ worthy @ 07.06.2006. 22:26 ] @
Evo odgovora kada ce, sad videcemo kog leta ...
Za sve poslovne i privatne korisnike koji imaju potrebu za manjim brzinama pristupa Internetu, Telekom Srbija priprema prodaju ADSL usluge i to sa sledećim paketima brzina: 256/64kb/s, 512/128 kb/s i 768/192kb/s. Promotivna kampanja maloprodaje ADSLa trebalo bi da započne početkom leta.
[ crnibombarder @ 08.06.2006. 22:31 ] @
Pre 2 dana sam potpisao ugovor kod Telekoma,sutra bi trebalo da sve startuje.
Jeftiniji su od konkurencije,nadam se da ce biti i profesionalniji,mada...
Pozz
[ perale @ 09.06.2006. 11:15 ] @
Citat: PonyExpress: Da li neko zna broj telefona gde se u Nisu mogu dobiti informacije o ADSL-u za fizicka lica?
Sa kim god da sam razgovarao, jedina informacija je da Telekom ne nudi ADSL, a ja licno znam osobu koja od pre nove godine koristi njihov ADSL. Potpuno ista prica, oko 6000 za setup i okvirno 1500 za 256k flat.
Citajuci poruke sa foruma vidim da i u Novom Sadu Telekom nudi obicnim smrtnicima ADSL... Kome su se oni obracali???
Strasno! Imaju telefon za podrsku koji nicemu ne sluzi, jer niti jedna jedina korisna informacija ne moze da se dobije!
Ne znam broj telefona ali ces da odes u telekomovo predstavnistvo u Pobedinoj,trzni centar "Gorca" drugi sprat.Tamo ces da se raspitas za adsl i ako imas srece nabasaces na coveka koji ce ti odmah dati nalog ukoliko zelis da te prikljuce.Kazem ako imas srece zato sto sam ja bio 3 puta i tek treci put mi je lik dao nalog.
Ako nisi mnogo nestrpljiv sacekaj do kraja ovog meseca jer navodno ce da prosire broj centrala sa adsl-om.Ja sam to pitao za centralu Palilula i rekli mi do kraja juna.Ako ne bude ne preostaje nista drugo nego kod telekoma.
[ PonyExpress @ 09.06.2006. 12:03 ] @
Za Nis: 292-282!
Nije problem da se uvede, 6000 za uvodjenje + 1420 mesecno.
Na moje pitanje kada ce centrala Gradsko Polje odgovor iz centrale (mailom) glasi u drugoj polovini tekuce godine.
[ baksy @ 15.06.2006. 22:15 ] @
Trenutno na zvaničnom sajtu telekoma je anketa zainteresovanosti za adsl uslugu
po nekim nezvaničnim informacijama trebalo bi da počne u radu u oktobru mesecu
a svim učesnicima ankete će tokom leta slati informacije o uslugama i cenama
sada verovatno dolazite do zaključka da je zbog tog uključivanja kao adsl provajder telekom teškom mukom do sada davao adsl priključke sa izgovorom da nema portova u centrali
pošto radim u telekomu da bi oni gore odobrili montiranje adsl portova na centrali potrebno je što više zainteresovanih d abudu na područiju jedne centrale zato je i napravljena anketa
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|