[ qpqp @ 20.03.2006. 10:25 ] @
Prijatelj mi je vrlo upran, tako da je za vrijeme skroz slabe struje probao upaliti racunalo, a ono nije htjelo, kako sam vec reko uporan je i tako da je probo puta i puta. kada je dosla normalna struja kaze u kompu se culo neko cokcanje. misil da mu je glava preskakala, ali nisam siguran, uglavnom sada ga nema, mislim nema ga u My Computers, u Biosu se vidi, vidi se i u device manager, ali pise unlocated. HDD je western digital 200 GB, i skoro je pun, ima slika, koje se moraju nekako spasiti, ima 40 GB programa, muzike i tako... znam riejsenje za pokrenut ga ponovo, formatiram i gotovo, ali moze li netko reci kako vratiti te podatke, barem slike.
[ gsimon @ 20.03.2006. 21:04 ] @
prikaci ga kao drugi disk na neku masinu
i poteraj neki recovery prgram
(Easy Recovery , GetDataBack,........)
[ qpqp @ 21.03.2006. 08:45 ] @
ALi ne moze. Vec sam probao, nemogu dignuti sistem kada je on prikljucen.
[ ranikolahdd @ 21.03.2006. 09:27 ] @
pazi priklucis ga na zivo u windowsu, al ako su ti bitni nemoj sam da cackas.
Nikola
[ MaxC @ 22.03.2006. 02:49 ] @
Bilo bi dobro da opises problem detaljnije (bar spisak i raspored svih cd/dvd i hard diskova u racunaru, tj kako su spojeni), ovako se sve svodi na nagadjanje.
Ne mozes podici sistem kada je prikljucen taj hdd od 200 GB? Jesi li provjerio postavke "jumper-a"? Ne mozes imati 2 master-a na jednom IDE kablu.
[ qpqp @ 22.03.2006. 09:29 ] @
Citat:
ranikolahdd: pazi priklucis ga na zivo u windowsu, al ako su ti bitni nemoj sam da cackas.
Nikola

I sam sam serviser, tako da znam sta bih trebao dirati a sta ne. stvarno vas ne pitam bezveze, jer sam dosao do samog coska.

Citat:
MaxC: Bilo bi dobro da opises problem detaljnije (bar spisak i raspored svih cd/dvd i hard diskova u racunaru, tj kako su spojeni), ovako se sve svodi na nagadjanje.
Ne mozes podici sistem kada je prikljucen taj hdd od 200 GB? Jesi li provjerio postavke "jumper-a"? Ne mozes imati 2 master-a na jednom IDE kablu.

Ovako: na sekundaru su cd rom i dvd przilica, na primaru su 3 HDD-a. Sto se tice jumper-a sve je OK jer je prije radilo, osobno sam ih spajao. a kada taj hdd od 200 GB ubacim u drugi komp. onda se ne moze dici. dok u tom kompu sve radi normalno, ali njega nema.
[ ranikolahdd @ 22.03.2006. 09:45 ] @
pa ti probaj ono sto sam ti rekao.
Nikola
[ qpqp @ 22.03.2006. 09:50 ] @
Kako mislis na zivo???
[ ranikolahdd @ 22.03.2006. 12:15 ] @
pa lepo jel si serviser il nisi.
na zivo u windowsu
[ Zoran Rodic @ 22.03.2006. 23:03 ] @
Nabavi Knoppix live CD

Butni masinu sa njega,
Potrebno je samo da imas prikacen taj od 200 GB i jos jedan koji je formatiran na fat 32 na koji ces sve to prebaciti
Kad se digne linux , desni klik na hdd koji je fat32 (recimo hda2) i dozvoli upis na taj disk.
Posle samo kopiraj jer je interfejs jako slican.

Ako je fizicki kvar na disku, tu ti ne mogu pomoci.
[ ranikolahdd @ 23.03.2006. 10:34 ] @
cuo sam da taj knopix i na rane previjaju
[ Mladen_Perisic @ 23.03.2006. 17:43 ] @
Ama ljudi! Nemu se nijedan računar ne pali sa tim čvrstim diskom, koliko ja skontah. Onda je on u kvaru, zar ne? A ovo sa uživo, neka proba. Možda upali. Takođe. Knoppix je fin, mada ja više preferiram SLAX :D.