[ dr katz @ 20.03.2006. 20:26 ] @
Sonijeva DVD pržilica DV-22A reže sve vrste CD-a ali DVD ne može da zatvori: Could not perform end of Disc-at-once.Burn proces failed. Novi firmware ne mogu pronaći (trenutno je BYS1). Garancija (2 godine) ističe za nekoliko dana. Ima li pomoći? Hvala.
[ MaxC @ 22.03.2006. 03:05 ] @
Napisi vise informacija o problemu, kada se to pocelo desavati, koje dvd diskove koristis, kojom brzinom ih rezes, kojim programom???
Buduci da je pod garancijom, mislim da je najbolje da ga odneses u servis. Ako nije pokvaren moguce je da je zaprljano socivo lasera, da koristis nero 7.x koji nije bas najstabilniji, da imas problema sa napojnom jednicom/elektro-mrezom.....
[ dr katz @ 22.03.2006. 20:46 ] @
mhm, radio je dobro nekih godinu dana a zatim mu je sve teze bilo da ucita DVD a jos teze da ga nareze, nesto krklja i lupka u dvd-rom-u. Nero 6.3.3, rezem na malim brzinama, Verbatim 16x. Trenutni firmware je BYS1.Pokusao sam da ubacim firmware BYS3 ali nisam uspeo. Uradio sam to na sledeci nacin: U LtnFW sam kroz browse ubacio BYS3, odradio update i nista se nije desilo,mada je javio DONE. I dalje stoji BYS1.
Obican CD-R cita i reze bez greske!
Hvala.
[ MaxC @ 23.03.2006. 02:07 ] @
To sto krklja i lupka unutra je posljedica (nesuspjesnih) pokusaja citanja (samo dvd) diskova, ako sam dobro razumio cd diskove cita bez ove dodatne buke? Mislim da je socivo van fokusa za dvd diskove a to nije jednostavno ponovo podesiti. Mozda bi neko drugi mogao reci vise o ovome...
U svakom slucaju nosi ga u servis dok ti nije istekla garancija - mozda mu mogu pomoci, mozda ne mogu ali i ako uspiju u tome sumnjam da ce jos dugo da te sluzi - bar sa dvd diskovima. Pokusaj da im "iznudis" zamjenu : )
[ dr katz @ 23.03.2006. 14:17 ] @
Da, krklja samo kod DVD-a. Procita ga iz 15-stog puta (i sve redje)... Hvala MaxC. Zna li neko kako se radi, ubacuje firmware.
[ Mladen_Perisic @ 23.03.2006. 17:36 ] @
http://codeguys.rpc1.org/firmw...stock/Sony.D23A.CYS1.stock.rar

Ovo je najnoviji firmware za tvoj uređaj.

Izbaci sve diskove. Zatvori sve programe, i one iz System Traya. Pokreni program koji nađeš u arhivi i ostalo ćeš shvatiti. Po završetku izgasi i upali računar ponovo. To je to.
[ calexx @ 23.03.2006. 18:50 ] @
Ne verujem da će firmware da reši problem, meni više liči da se zaprljala ili poremetila optika pa je bolje rešenje da ne dira ništa već da reklamira a oni neka se snalaze. Možda je kvar a ako promeni firmware, nije nemoguće da izgubi garanciju.
[ dr katz @ 23.03.2006. 22:26 ] @
Mladene, jel' sigurno ovaj firmware (Sony.D23A.CYS1.stock.rar), za Sony DV-22A ?
U svakom slucaju cu ga odneti na reklamaciju, pa onda uraditi ovaj firmware.
Hvala svima, javicu sta je na kraju bilo.
[ calexx @ 23.03.2006. 22:51 ] @
Nisu isti rezači, tvoj bi trebalo da je isto što i Sony DRU-710A ili rebadged LiteOn SOHW-1633S. Počni od http://codeguys.rpc1.org/dvdrw_overview.html pa ćeš da pronađeš o čemu se radi.
[ dr katz @ 03.04.2006. 22:19 ] @
Verbatim DVD 16x nikako ne vidi, dok verbatim 8x ponekad i nareze (proverio na prijateljevom dvd-romu) ali ga ne otvara kod mene!?!?!