[ goran0505 @ 21.03.2006. 22:21 ] @
Zdravo. Zelim da napravim jednu wireless mrezu od mog doma do posla. Za sada imam samo jedan WRT54GL wireless router koje je flesovan sa dd-wrt.v23_mini_generic.bin fajlom kojeg sam vec montirao na krov moje zgrade i napravio sam antenu koja je uperena prema drugoj tacki na dalini od oko 150m.Za sada drugu tacku sam testirao sa laptop-om koji ima wireless i mogu reci da je signal solidan sa 100mw zracenja podesenog routera,bez bilo kakve dodatne antene na tacki 2 link radi savrseno. Moja su pitanja sledeca: 1.Dali moja startna tocka Ap1 da koristim sa routerom ili da je zamenim sa AP WAP54G.Ako je WAP54g AP dali tad mogu povremeno u wireless mrezi da prikacim i laptop kod kuce pored PC-a koje je prikacen preko Rj45? 2.Sta da stavim na AP2 tacku? Ona treba da prenosi mrezu i internet do tacke AP3 ali i tu da snabdeva jednog korisnika sa internetom preko Rj45 konekciju.Ako recimo bude AP WAP54G u repeater modu dali ce moci tu korisnik da koristi internet preko Rj45, ili mozda bridge mod. Znaci za tacku 2 sta da kupim od Linksys-a i dali mora biti flesovan i koji mod ce da koristi. 3.Tacka tri sta da kupim? Tu ce biti dva korisnika koje nameravam prikljuciti preko Rj45 i mislim da tu ide WRT54GL router. Molim za hitnu i strucnu pomoc, da ne bi kupio nesto sto nece mi koristiti a o nastimanu mreze to cemo kasnije kad sve prvo kupim. Oprema koju nameravam kupiti je Linksys jer tako sam poceo. Puno vam hvala pa pisite. P.S Pogledajte sliku koju sam prikacio i bice vam jasnijie sta trazim. [Ovu poruku je menjao goran0505 dana 21.03.2006. u 23:24 GMT+1] |