[ jocaca @ 21.03.2006. 23:34 ] @
Po vama sta bi trebalo svaki fotograf da ima od software-a za obradu,zasto,kako,linkovi za skidanje,sta vi koristite,......? |
[ jocaca @ 21.03.2006. 23:34 ] @
[ Abdee @ 22.03.2006. 08:14 ] @
Neophodno:
Adobe Photoshop CS2 + uvek najnoviji Adobe Camera RAW Bibble Pro/C1/RAW Shooter Professional FocalBlade Noise Ninja/Neat Image __________________________________________________ A za ostalo... Pa zavisi sta ces da radis... Ima mnogo korisnih akcija i pluginova za svaku vrstu posla... A za linkove za skidanje... Google je tvoj prijatelj... [ Axel DPS @ 23.03.2006. 06:43 ] @
Jedan je Abdee !
[ tarla @ 25.03.2006. 00:02 ] @
Citat: Abdee: Neophodno: Adobe Photoshop CS2 + uvek najnoviji Adobe Camera RAW Bibble Pro/C1/RAW Shooter Professional FocalBlade Noise Ninja/Neat Image __________________________________________________ A za ostalo... Pa zavisi sta ces da radis... Ima mnogo korisnih akcija i pluginova za svaku vrstu posla... A za linkove za skidanje... Google je tvoj prijatelj... UUU koliko to para kosta..... salim se naraFno... i ja sam tu negdje mada sam pocetnik i tek napipavam alate... Mada imam i simaptije prema Gimpu i mislim dasedobar dio posla moze uraditi i sa njim. Jeste da nije PS ali dihtuje za nuzdu :) Mozda i paint shop pro ima neke sanse [ Gojko Vujovic @ 25.03.2006. 08:36 ] @
Paint shop pro je po mein mnogo jači softver od Gimpa. Prvenstveno bolji UI - ja Gimp nikad neću shvatiti.
Gimp je dobra ideja (free zamena za photoshop) ali loša realizacija (jer ga je pravio "community" kome slabo ide sw. engineering tako velike aplikacije; dok prave nešto malo, ok je). [ morlic @ 25.03.2006. 09:08 ] @
A neki sw za katalogizaciju slika?
[ broker @ 25.03.2006. 09:12 ] @
Za obradu slika probaj PhotoPlus. Bespltan je a izgleda i funkcionise vrloslicno PhptpShop-u.
Za pregled i katalogizaciju slika probaj FastStone Image Viewer. Po funkciji je vrlo slican ACDSee a besplatan je. [ SAFF @ 22.04.2006. 23:25 ] @
Posto imam acdsee a nesto sam nacio da se pomocu njega moze ukoloniti sa fotografija red eye: ukoliko je to moguce! kako?
[ Zarko Silic @ 22.04.2006. 23:51 ] @
Modify
Red-eye Reduction (misem zaokruzis polje oko ociju) Apply Sve ukupno 5 sekundi Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|