[ PitamTePitam @ 24.11.2002. 08:41 ] @
Neko mi je, ne znam zasto, obrisao ovu temu pa je ponovo postavljam:

Kako napraviti formular u html e-mail-u pomocu kojeg se direktno iz e-mail poruke neki podaci (npr. ime, prezime i adresa) mogu upisati i procesuirati tj. poslati na odredjenu e-mail adresu?

Pokusao sam ovo napraviti preko Front Page forme, ali mi nije uspjelo. Naime, napravio sam formu, postavio je na server koji podrzava Front Page extenzije i isprobao - radilo je, dobio sam podatke na svoj e-mail. Tu istu formu sa servera sam prepravio (umjesto relativnih dodao apsolutne putanja) i poslao sebi na e-mail adresu na Hotmailu kao html e-mail, i nije uspjelo. Zasto na serveru radi, a na e-mailu ne?

Zna li iko kako ovo napraviti ako je uopste moguce?
[ broker @ 24.11.2002. 12:44 ] @
Otidji na www.uzice.net, izaberi opciju oglasi i pogledaj sors.
[ dr ZiDoo @ 24.11.2002. 14:30 ] @
Koliko sam ja shvatio, ti trebas email poruku koja sadrzi forumu ciji unosi ce tebi ici na mail.
E to nije komplikovano, napises poruku u htmlu formu method=post i action="www.server.com/mojnalog/obrada.php". E sada u obradi.php stavis $_post["imeinputa"]; i onda sa tim radis sta oce (saljes na mailove, upisujes u SQL bazu...).


Valjda bi ovo gore trebalo fercerati, nije empirijski, ali logicno je.
[ Goran Rakić @ 24.11.2002. 20:39 ] @
Ja sam ti obrisao poruku što je jasno i glasno pisalo u email-u koji si dobio. Čak sam ti dao i objašnjenje, a i alternativan odgovor bez nekih tamo frontpage gluposti... tema ide na lock.