[ katanaxxl @ 23.03.2006. 07:50 ] @
Narode kako da od kucnog racunara napravim web server? Imam kablovski internet (koji ide klasicno preko kablovskog modema na router pa na swich jer imam vise racunara u mrezi)a togodje i sajt na jednom od lokalnih servera ali imam jedan dio sajta koji bi zelio da bude na mom racunaru ali ne znam kako. Imam instaliran Windows XP sa sp2, i pokrenuo sam Internet Information Services ali ne znam sta dalje.
[ v.marko @ 23.03.2006. 08:46 ] @
idi na dyndns.org i registruj se, onda instaliraj njihov programcic koji azurira tvoju ip adresu u
odredjenim vremenskim intervalima; tako ce domen koji izaberes pri registraciji stalno pokazivati
na tvoju masinu..

onda lepo iskopiras stranice sajta koje zelis na tvoj server i to je to

pozdrav
[ akrosoft @ 23.03.2006. 08:49 ] @
Citat:
v.marko: idi na dyndns.org i registruj se, onda instaliraj njihov programcic koji azurira tvoju ip adresu u
odredjenim vremenskim intervalima; tako ce domen koji izaberes pri registraciji stalno pokazivati
na tvoju masinu..

onda lepo iskopiras stranice sajta koje zelis na tvoj server i to je to

pozdrav

...pod uslovom da ima javnu IP adresu....
[ jablan @ 23.03.2006. 08:51 ] @
Takođe na ruteru treba da forwarduješ HTTP port do internog veb servera (raspitaj se pobliže na forumu za administraciju mreža).
[ katanaxxl @ 24.03.2006. 12:29 ] @
Nisam uspio javlja mi gresku, a i nije mi potpuno jasno sta kucam u hostname.
[ katanaxxl @ 24.03.2006. 14:10 ] @
Ustvari problem je u tome sto ne znam kako da forwardujem HTTP port do internog web servera.
[ jablan @ 24.03.2006. 14:14 ] @
Kao što ti rekoh pitaj u odgovarajućem forumu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Port_forwarding