[ defufna @ 23.03.2006. 21:51 ] @
imam uzasnih problema sa GLSL-om na nVidiji FX6500 kartici, konkretno imam problema sa pristupanjem nizovima evo sledi i moj test primer koji me pati Code: attribute vec4 v; void main(void) { vec2 test[3]; vec4 result; test[0] = vec2(sin(v)); test[1] = vec2(2.0); test[2] = vec2(2.0); result = vec4(test[v.x],0.0,0.0); gl_Position = gl_ModelViewProjectionMatrix * result; } i dobjiam ovu gresku "fatal error C9999: *** exception during compilation ***" probao sam svasta i uglavnom ako ne indexiram niz dinamicki radi ok, ili recimo ako umesto Code: test[0] = vec2(sin(v)); stavim Code: test[0] = vec2(v); onda radi, takodje takve primere sa pristupanjem nizova nekada sam pisao sa GL_ARB_vertex_program i radio je besprekorno, takodje sam probao iste primere da napisem u DirectX-u i radili su, evo okacio sam i svoj primer u RenderMonkey-ju ( sadrzi i DirectX i OpenGL sample ) pa bih molio jos nekoga da proba da molio bih i one koji ne znaju sta je u pitanju da mi cisto jave kako je proslo kompajliranje koda u rendermonkey-ju ja sam ovo generalno testirao na mojoj gore pomenutoj FX6500 i na drugovoj FX5200 u oba slucaja ista greska, zanima me kako prolazi na atiju i na jos kojoj nvidiji ako neko zna sta se desava.. bicu mu vecito zahvalan ![]() [Ovu poruku je menjao defufna dana 23.03.2006. u 22:55 GMT+1] |