[ aigor @ 24.03.2006. 09:22 ] @
Zbog problema sa drajverima kolega mi je doneo svoj racunar. Da bi video o kojoj ploci se radi otvorio sam kuciste i na ploci pise A78VX-X. Na ASUS sajtu nema takve ploce, a i google daje sumnjivo mali broj pogodaka. Ipak, postoji ploca sa jako slicnim imenon osim sto su dva slova permutovana - A7V8X. Da li je to ista ploca, tj. da li mogu da koristim te drajvere.

Ne razumem se bas mnogo, zato je pitanje takvo kakvo je, pomagajte.

Igor
[ Alek SD @ 24.03.2006. 09:56 ] @
Radi se o permutaciji brojki...,slobodno instaliraj drajvere koje imas!!!
[ aigor @ 24.03.2006. 10:03 ] @
Citat:
Alek SD: Radi se o permutaciji brojki...,slobodno instaliraj drajvere koje imas!!!

Probacu svakako, hvala na brzoj reakciji.

Stvarno mi nije jasno da je na ploci odstampano jedno, a na sajtu drugo. Pretpostavljam da svaki taj znak (broj ili slovo) nesto znaci, i cudi me da redosled nije bitan. A sigurno nije greska, bilo bi smesno. Ipak je ASUS neko ime.

Jos jednom hvala,

Igor
[ Alek SD @ 24.03.2006. 18:57 ] @
Izvini,greska...,to je nforce2 chipset...,nista bez tih drajvera!!!
[ Miroslav Cvejić @ 26.03.2006. 19:54 ] @
A7V8X-X je "uštrojena" verzija A7V8X ploče.
I ima je na ASUS sajtu, samo treba bolje pogledati.

VIA KT400 čipset.
Treba ti VIA hyperion komplet drajvera, AD1980 (soundmax) drajver i to je sve.
Pretpostavimo da OS podržava USB2.0.
[ I_LOVE_BUREK @ 28.03.2006. 06:48 ] @
Citat:
Alek SD: Izvini,greska...,to je nforce2 chipset...,nista bez tih drajvera!!!
!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Velika glupost! U pitanju je VIA KT400 chipset

Citat:
Pretpostavljam da svaki taj znak (broj ili slovo) nesto znaci

naravno da znaci:
A - znaci da je ploca za AMD procesore (A7V8X-X je starija ploca i u to vreme AMD ploce su nosile oznaku A, noviji chpisetovi i ploce koje podrzavaju AMD procesore novije generacije nose oznaku K, kao prvu slovnu oznaku u imenu , odnosno modelu ploce, za INTELA je recimo prva slovna oznaka P...itd)
7 - znaci da ploca podrzava AMD procesore generacije/socket K7 (u narodu poznatiji kao socketA, odnosno Socket 462 (AMD Duron, Athlon, Sempron, Barton))
V- znaci da je u pitanju VIA Chipset
8X - znaci da je na pomenutoj ploci AGP 8X
a oznaka -X znaci da je ovaj model ploce nesto osiromasen u odnosu na full verziju ove ploce A7V8X (recimo nema SATA kontroler, nema FireWire, nema RAID...bla, bla, bla)

I na kraju da zakljucim , naravno da je ima na ASUSovom sajtu i opis, i flash BIOSa i drajveri i uputstvo....i sve sto je potrebno!!!
link sa specifikacijama ploce: http://yu.asus.com/products4.a...7&l1=3&l2=13&l3=62
link za download svega vezanog za gore pomenutu plocu : http://support.asus.com/downlo...nguage=en-us&model=A7V8X-X

POZDRAV