[ p3j4 @ 25.03.2006. 01:09 ] @
Trebam da uradim analizu ucestalosti, tj. ponavljanja podataka jednog fajla sa preko 9000 upisa (jedan upis po redu) u svrhe izrade i analize statistike. Podaci su brojevi, koji nisu svi iste duzine. Znaci, trebam da utvrdim koliko se neki brojevi puta ponavljaju u listi, zatim shodno tome da utvrdim kolika je ucestalost ponavljanja... npr.: samo jednom - neki % dva puta - neki % tri puta - neki % itd. Sami brojevi koji se ponavljaju nisu mnogo bitni, vec globalna ucestalost ponavljanja koju cu da izrazim u %. Nadam se da sam dobro objasnio i da me razumete. Imam problem oko algoritma. Ono sto meni prvo pada na pamet je da uradim jednu petlju koja bi isla red po red i proveravala ucitan zapis sa svih 9000 i tako dok ne zavrsi. Ono sto me kod tog resenja brine je broj upisa, koji je, kao sto rekoh preko 9000, a sto me navodi na pomisao - da li to uopste raditi u PHP-u? Ima li mozda neko elegantnije resenje za ovo sto meni treba? Trazim dobre ideje i smernice, a ne gotovo resenje. Hvala :-) |