[ McHas @ 26.03.2006. 11:08 ] @
Interesuje me kako da napravim exe-file da moze raditi i na drugom kompjuteru...
na koji nacin da ga kompajliram!?

Probao sam sa "Build Solution", ali sve sto dobijem je fajl kojeg mogu pokrenuti samo u svom komp-u
A i problem je sto taj fajl nema konacne granice okvira... Svaki put kad napravim novi program, moram pomjerati kako bi se sve vidjelo!!!
[ sale83 @ 26.03.2006. 11:47 ] @
Debug - Start Debugging

ili F5

Onda u ImeAplikacije\bin\Debug\ ces naci exe fajl tvoje aplikacije!!

Da bi pokrenuo aplikaciju na drugom kompjuteru doticni mora da ima instaliran .NET Framework 2.0
[ McHas @ 26.03.2006. 12:43 ] @
postoji li ikako mogucnost da se fajl kompajlira tako da nije potreban .net framework !?
Putem nekih drugih program, mozda !?
[ Shadowed @ 27.03.2006. 13:55 ] @
Ne, .NET Framework je obavezan a verzija zavisi u kojoj verziji programskog jezika radis.
[ vbvlada @ 03.04.2006. 21:05 ] @
A da li mora postojati Framework kada se napravi Setup za aplikaciju,pa se ona instalira??
[ Neretva @ 03.04.2006. 21:56 ] @
Bez instaliranog Framework-a na ciljnom racunaru aplikacija kreirana u NET tehnologiji ne radi.
[ mmix @ 04.04.2006. 12:59 ] @
Citat:
vbvlada: A da li mora postojati Framework kada se napravi Setup za aplikaciju,pa se ona instalira??

Ako pokrenes setup napravljen u VS2005, setup ce detektovati da nema frameworka i krenuce da ga skida sa MS sajta, sto je nekih cirka 20tak Mb. Tako da nemoj praviti unnatended rollout instalacije ako internet placas po protoku Znam ljude koji su radili automatski deploy na 100-ak masina pa se posle trazilo po firmi ko je skinuo 2Gb mp3 pesama
[ SanelD @ 04.05.2006. 14:13 ] @
Citat:
Neretva: Bez instaliranog Framework-a na ciljnom racunaru aplikacija kreirana u NET tehnologiji ne radi.

Postoji alat koji u EXE datoteku smjesti sve potrebne biblioteke koje dati EXE koristi. Framework nije potreban za izvrsavanje aplikacije.

Veoma korisna stvar :)

http://thinstall.com/solutions/net_virtual.php
[ hakiro @ 04.05.2006. 15:16 ] @
svojevremno sam radio sa projektom kome "zvanicno" nije bio potreban framework za izvrsavanje .net aplikacija.
ali to samo "zvanicno".
ustvari on je radio sa window hook mehanizmom i virtuelnim fajl sistemom.
znaci framework treba u bilo kom obliku ili otvoreno (instaliras ga) ili ga neki alat pakuje u exe
[ kosac @ 16.05.2006. 14:53 ] @
Mozes li da mi posaljes taj thinstall software ?
Naravno sa adekvatnim dodatkom. :)

Citat:
SanelD: Postoji alat koji u EXE datoteku smjesti sve potrebne biblioteke koje dati EXE koristi. Framework nije potreban za izvrsavanje aplikacije.

Veoma korisna stvar :)

http://thinstall.com/solutions/net_virtual.php